Οχτώ γαλάζιες σημαίες έχει το φετινό καλοκαίρι η Αχαΐα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ήδη έχουν ανακοινωθεί από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που αποτελεί στη χώρα μας τον Εθνικό Χειριστή του ομώνυμου Διεθνούς Προγράμματος.

Το πρόγραμμα "Γαλάζια Σημαία" πιστοποιεί την αρτιότητα, την οργάνωση και την ποιότητα στις παραλίες της κάθε περιοχής και φυσικά την καθαρότητα των νερών της κάθε ακτής.

Ο νομός της Αχαΐας πήρε μια παραπάνω γαλάζια σημαία, σε σύγκριση με πέρυσι. Πιο αναλυτικά στον δήμο της Δυτικής Αχαΐας γαλάζιες σημαίες πήραν οι ακτές της Καλόγριας, των Νιφορεΐκων, της Λακκόπετρας και αυτή στα Τηγάνια. Στην Αιγιάλεια βραβεύτηκε η ακτή του Ελαιώνα (η μια παραλία που προστέθηκε σε σύγκριση με πέρυσι), η Αλυκή, τα Διγελιώτικα και η Πούντα.

Στο νομό Ηλείας θα κυματίζουν οκτώ σημαίες στις παραλίες Σκαφιδιά, Κουρούτα, Αρκούδι, Βαρθολομιό, Γλύφα, Κάστρο-Χρυσή Ακτή, Λουτρά Κυλλήνης 1 και Λουτρά Κυλλήνης 2. Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας δόθηκαν τρεις στο δήμο Ναυπακτίας για τις ακτές Κάτω Βασιλική, Κρυονέρι και Ψανή.

Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κοντινή απόσταση από την Πάτρα γαλάζια σημαία θα υπάρχει και στις παραλίες του δήμου Δωρίδος και πιο συγκεκριμένα στην Ερατεινή, στο Μοναστηράκι, στην Σεργούλα και στην Χιλιαδού.