Εκστρατεία ενημέρωσης αφιερωμένη στην «Ελληνική Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος» λαμβάνει χώρα έως τις 11 Μαΐου 2018 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Στα πλαίσια αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο ετήσιο σχέδιο δράσης που έχει εκπονήσει και εφαρμόζει για την πρόληψη, ενημέρωση και προαγωγή υγείας των πολιτών κατά την τρέχουσα χρονιά, έχει συμπεριλάβει μεταξύ των άλλων και δράσεις για την ενημέρωση κατά του καρκίνου του Δέρματος. Δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι εκτίθενται στον ήλιο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά και τη ζεστασιά του, αγνοώντας, όμως, τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η έκθεση χωρίς την κατάλληλη προστασία.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση μαθητών για την αντηλιακή προστασία, αφού όπως δείχνουν οι στατιστικές τα νέα κρούσματα με καρκίνο του δέρματος και μελάνωμα συνεχώς αυξάνονται και η συχνότητα κατά φύλο και ηλικία αφορά, αντίστοιχα, τους έφηβους και νεαρούς άντρες, κυρίως.

Το πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 10 Μαΐου: 9:00-11:00 2ο & 7ο Δημοτικά Σχολεία Ναυπάκτου.