Κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην Πάτρα όπως δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι για τη διευθέτηση του μεταναστευτικού.

«Αυτή η κατάσταση στην Πάτρα πρέπει να σταματήσει». Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου. Τόνισε ότι πριν γίνει η δολοφονία, είχαν απομακρυνθεί από τις δομές της Πάτρας 260 άτομα.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός ήδη έχει γίνει μια συζήτηση σε σχέση με τον γεωγραφικό αποκλεισμό, αλλά ο ίδιος θα έλεγε μεν με ευκολία ότι «μπορούμε να κάνουμε γεωγραφικό περιορισμό στα σημεία εισόδου», αν και δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαιτέρως θετικός με αυτό. Όπως εξήγησε επ' αυτού, θα πρέπει να εξετασθεί το γεγονός όταν κάποιος έχει χαρτί αιτούντος άσυλο δεν μπορείς να του υποδείξεις πού θα πάει.

Από την άλλη, αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να μεταβούν στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από άλλους εκπροσώπους της Περιφέρειας, φορέων της Πάτρας, καθώς και  των συλλόγων των νότιων συνοικιών της πόλης.