Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με την έλλειψη διαθέσιμων κλινών.

Το θέμα έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις, με πολλά από τα αθηναϊκά μέσα να αναφέρονται στο πρόβλημα, θέλοντας έτσι να δείξουν την υποβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομειακών μονάδων εξαιτίας των περικοπών που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου στην δημόσια υγεία.

Το ζήτημα είναι ότι η έλλειψη κλινών έχει αναβάλει δεκάδες χειρουργεία και προγραμματισμένες επεμβάσεις, βάζοντας επί της ουσίας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών. Στο θέμα παρενέβη με επιστολή του ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο καθηγητής Παναγιώτης Μέγας, τονίζοντας στην διοίκηση τα εξής:

"Ο Πανεπιστημιακός Χειρουργικός Τομέας, στην υπ΄αριθ. 9/2-5-2018 συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τη βαθιά ανησυχία του για το χρόνιο πρόβλημα αναβολής χειρουργικών επεμβάσεων, λόγω νοσηλείας στην ανάνηψη διασωληνωμένων ασθενών, οι οποίοι όφειλαν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και να διαμαρτυρηθεί έντονα στη διοίκηση του ΠΓΝΠ για την κατάσταση την οποία βιώνουμε, οι ασθενείς και οι γιατροί.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο επαναλαμβάνεται συχνότατα τους τελευταίους μήνες, χωρίς να έχει δοθεί οριστική λύση, με σημαντικότερο αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολλών ασθενών, οι οποίοι προσέρχονται, από διάφορα μέρη της χώρας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν επιλύονται.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες, στις οποίες έχετε προβεί, σχετικά με την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, προκειμένου να ενημερωθούν οι ασθενείς και το κοινωνικό σύνολο".