Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο 58χρονος Δημοτικός Υπάλληλος Χρυσόστομος Φωτοδήμος, που εργάζεται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγρινίου.

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία πορτοφόλι με 1.057 ευρώ. Μάλιστα για τον κ. Φωτοδήμο δεν είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι ανάλογο, αλλά η πέμπτη.

Ο κ. Φωτοδήμος εντόπισε το πορτοφόλι, κοντά σε super market της Περιμετρικής Οδού Αγρινίου. Χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στην αστυνομία, που με τη σειρά της εντόπισε την ιδιοκτήτρια του πορτοφολιού, η οποία μάλιστα δεν είχε μέχρι εκείνη την ώρα αντιληφθεί ότι το είχε χάσει, με αποτέλεσμα να νιώσει μεγάλη ανακούφιση όταν ενημερώθηκε σχετικά από την αστυνομία.

Ο κ. Φωτοδήμος τόνισε: «Έχω βρει μέχρι τώρα πέντε πορτοφόλια. Αυτό με τα 1.057 ευρώ το βρήκα το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά σε super market της Περιμετρικής Οδού. Το πήρα και είδα αρχικά ότι είχε 57 ευρώ. Συνεχίζοντας να ψάχνω για να δω σε ποιoν ανήκει για να ενημερώσω την αστυνομία ανακάλυψα πως υπήρχαν επιπλέον 1.000 ευρώ ανοίγοντας ένα φερμουάρ.

Το πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη στην αστυνομία και η γυναίκα πήρε τα χρήματά της. Δεν δέχομαι και δεν μπήκα σε διαδικασία ποτέ να σκεφτώ να κρατήσω ένα πορτοφόλι. Ένας λογικός άνθρωπος θα παρέδιδε αμέσως όσα χρήματα και αν είχε μέσα το πορτοφόλι. Έχει τύχει να βρω στο παρελθόν το πορτοφόλι κάποιας κυρίας. Χρόνια μετά, τα παιδιά μας έγιναν φίλοι μέσα από άλλες συνθήκες. Αντιληφθήκαμε το περιστατικό με το πορτοφόλι μετά από πολύ καιρό».