Στο Γηροκομειό, σε μία από τις συνοικίες της Πάτρας που μοιάζουν με εξοχή και στον δρόμο προς το Λυκόχωρο, οι κάτοικοι προειδοποιούν εδώ και αρκετό καιρό τις αρχές για την κατάσταση που έχουν τα δέντρα του όμορφου δάσους που υπάρχει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αρκετά δέντρα στο συγκεκριμένο σημείο (δηλαδή με κατεύθυνση προς το Λυκόχωρο) έχουν πάρει κλίση και είναι έτοιμα να πέσουν στον δρόμο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Οι άνεμοι και ο χρόνος, έχουν φέρει αυτή την κατάσταση όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι απειλείται η ζωή των περαστικών και των οδηγών αφού είναι αρκετά πιθανό με τις ξαφνικές κακοκαιρίες που συμβαίνουν πλέον συχνά στην περιοχή τα δέντρα να πέσουν.

Οι κάτοικοι της περιοχής μάταια έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε επαφές με τους υπεύθυνους του δασαρχείου και με τον φορέα που έχει την ευθύνη του δάσους του Γηροκομειού, όμως η μόνη απάντηση που έχουν πάρει είναι πως δεν μπορεί να γίνει κάτι αυτή τη στιγμή.

Όπως τους εξήγησαν δεν υπάρχει προσωπικό για να γίνουν οι εργασίες για τον καθαρισμό των παλιών δέντρων. Δικαιολογία; Ίσως. Μάλλον πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να δώσει στη συνέχεια η πολιτεία μία λύση στο πρόβλημα.

(Οι φωτογραφίες είναι από την Τζοβάνα Βασιλακοπούλου και έχουν ανέβει στην σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").