Ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους των νοτίων συνοικιών της Πάτρας μετά το φονικό που έγινε στο χώρο του πρώην Λαδόπουλου, όταν ένας 20χρονος Αφγανός έπεσε νεκρός ύστερα από πυροβολισμό που δέχτηκε από ομοεθνή του.

Το περιστατικό δικαιώνει από μόνο του τους κατοίκους της περιοχής, όταν έλεγαν ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση και να διώξουν τους μετανάστες από εκεί.

Πλέον το ζήτημα έχει ξεπεράσει τα όρια της αλληλεγγύης που είχαν δείξει ενεργά αρκετοί εθελοντές Πατρινοί όλους αυτούς τους μήνες, με το σκεπτικό ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεριζωθεί από την πατρίδα τους.

Το φονικό που έγινε, αποδεικνύει περίτρανα ότι αρκετοί από τους μετανάστες αυτούς είναι επικίνδυνοι, έχοντας όπλα στην διάθεσή τους που ανά πάσα στιγμή είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν. Πίσω από τον ξεριζωμό των ανθρώπων αυτών κρύβεται ένα κύκλωμα που όπως αποδείχθηκε είναι αδίστακτο.

Οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών είναι ξεκάθαροι και τονίζουν ότι δεν μπορούν να ζουν υπό το φόβο και τον τρόμο, αλλά και την πιθανότητα να δεχτούν μία σφαίρα από το... πουθενά, βγαίνοντας από το σπίτι τους ή κυκλοφορώντας στους δρόμους της γειτονιάς τους.

Όπως υποστηρίζουν, οι μετανάστες δεν ζουν πλέον μόνο μέσα στους άτυπους καταυλισμούς των νεκρών εργοστασίων, αλλά κυκλοφορούν στις πλατείες και στους δρόμους των συνοικιών τους, εκεί όπου υπάρχουν παιδιά, μη γνωρίζοντας τι μπορεί να έχει ο καθένας από αυτούς πάνω του και την ταυτότητα του, αν δηλαδή έχει ποινικό μητρώο στην χώρα του.

“Δεν μπορούμε να σηκώσουμε εμείς άλλο το βάρος των προσφυγικών ροών στην περιοχή μας και η υπόλοιπη πόλη να παρακολουθεί αδιάφορη, κατηγορώντας μας για ρατσιστές. Κάτι πρέπει να γίνει” έλεγαν στο patrasevents.gr κάτοικοι που μένουν εδώ και χρόνια στις νότιες συνοικίες της Πάτρας.

Τι γίνεται με το σχέδιο της σταδιακής εκκένωσης

Πολλοί από αυτούς έχουν αρκετές αμφιβολίες για το αν το σχέδιο της σταδιακής εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών αποδώσει καρπούς και ας λέγεται ότι έχουν φύγει το τελευταίο διάστημα γύρω στους 100 μετανάστες από τον Λαδόπουλο και την πρώην ΑΒΕΞ.

Κι αυτό γιατί με βάση την αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος στα νησιά και στον Έβρο, ο αριθμός των προσφύγων που αναμένεται να έρθουν στην Πάτρα μέσα στους επόμενες μήνες, θα είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Τι θα γίνει τότε; Οι κάτοικοι μαζί με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς υποστηρίζουν ότι χρειάζεται να γίνει κάτι πιο δραστικό, προβλέποντας ότι η κατάσταση μπροστά από το νέο λιμάνι δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί, κάτι που σημαίνει ότι οι συμπλοκές, τα επεισόδια και οι μαζικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν.