Όσο κουραστικό και αν ακούγεται, ο υπολογισμός των θερμίδων είναι ο μόνος εγγυημένος τρόπος για να καταφέρει κανείς να διατηρήσει το βάρος του ή να χάσει κιλά.

Ανεξάρτητα από το διαιτητικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε, ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι η προσαρμογή της δίαιτας σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αυτό σημαίνει να υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που θα μπορείτε να το ακολουθήσετε για καιρό, όπως αναφέρει το popsugar.

Αν ανήκετε πάντως σε αυτούς που πιστεύουν ότι το μέτρημα των θερμίδων είναι περιττό, ξανασκεφτείτε το.

Ο διάσημος διατροφολόγος Carter Good επισημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν βλέπουν αποτελέσματα από τη δίαιτα υπολογισμού θερμίδων, απλά κάνουν λάθος στον υπολογισμό. Για να κάνει την τήρηση μιας… συνετής διατροφής ευκολότερη υπόθεση, ανάρτησε στο λογαριασμό στο Instagram ένα διάγραμμα, στο οποίο δείχνει ποιων τροφών τη θερμιδική αξία πρέπει να υπολογίζετε με ακρίβεια, π.χ. το φυστικοβούτυρο, και με ποιες μπορείτε να είστε πιο ελαστικοί, π.χ. τα λαχανικά με λίγες θερμίδες.

Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια απώλειας βάρους, πρέπει να είστε συνεπείς με το μέτρημα των θερμίδων.

Σε γενικές γραμμές, τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι φτωχές σε θερμίδες. Οι τροφές όμως με πολλά λιπαρά και πολλές θερμίδες, αυξάνουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων και επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της δίαιτας.

Ο Carter συνιστά να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονική ζυγαριά για το ζύγισμα των τροφών και τον υπολογισμό των θερμίδων, αλλά και το πιο πάνω γράφημα, μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο.