Ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας την Κυριακή 6 Μαΐου, εφόσον το επιθυμούν οι έμποροι και οι επαγγελματίες.

Το ζήτημα όμως είναι ότι λίγοι μοιάζουν να το θέλουν, αφού και αυτή τη Κυριακή τα καταστήματα που θα ανοίξουν και θα θυσιάσουν την μοναδική τους αργία, στο ενδεχόμενο της αύξησης του τζίρου τους, πρόκειται να είναι ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των εμπορικών μαγαζιών.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν αναμένεται να ανοίξουν, θεωρώντας ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα και παρά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις στις οποίες βρίσκονται τα καταστήματα, δεν θα πάει να ψωνίσει.

Τα μοναδικά μαγαζιά έτσι που αναμένεται να ανοίξουν θα είναι τα αυτά των πολυεθνικών εταιριών και αυτά που βρίσκονται στο στενό ιστορικό εμπορικό κέντρο της Πάτρας.

Πάντως οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας μετά από σχετική απόφαση του συλλόγου τους θα προχωρήσουν σε απεργία, καλώντας τους συναδέλφους τους σε συγκέντρωση και πορεία το πρωί της Κυριακής στις 10:30 στην πλατεία Γεωργίου.

"Οι εμποροϋπάλληλοι, για μια ακόμα φορά, καλούνται να εργαστούν για πάνω από 30-40 συνεχόμενες ημέρες, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση, χωρίς καν πρόσθετη αμοιβή 75% για τις Κυριακές τους" αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική τους ανακοίνωση.