Ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Slalom για το 2018 στο Δρέπανο, με την συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και του Αθλητικού Συλλόγου HSSWA, την υποστήριξη του WBSF.

Το Σάββατο 28, την Κυριακή 29 και την Δευτέρα 30 Απριλίου, η παραλία του Δρεπάνου Αχαΐας, φιλοξένησε 25 αθλητές της κατηγορίας Slalom, από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας συνθήκες με Βορειοανατολικούς ανέμους που έφταναν τα 20-25 knots.

Με σύμμαχο τον καιρό για τις δύο πρώτες ημέρες του αγώνα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4 ολοκληρωμένες ιστιοδρομίες και με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, διεκδικώντας έτσι μια καλή θέση στην βαθμολογία, το θέαμα που παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στην παραλία του Δρεπάνου, ήταν σίγουρα συναρπαστικό.

Οι δυνατές συνθήκες ανέμου που συνεχώς άλλαζαν διεύθυνση, σε συνδυασμό με τα δυνατά υποθαλάσσια ρεύματα, δυσκόλεψαν αρκετά την διεξαγωγή των αγώνων, μετατρέποντας την θαλάσσια περιοχή του Δρεπάνου, σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό στίβο. Εκεί φάνηκε η εμπειρία της διοργανωτικής ομάδας και του PRO, Αλέξη Κάτσιου, προπονητή του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Μάτι Αττικής, οι οποίοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία 4 elimination, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες.

Με τους αγώνες να συνεχίζονται, την Κυριακή, 2η ημέρα των αγώνων, η παραλία φιλοξένησε πολλές παράλληλες δραστηριότητες για όλους! Δεκάδες εθελοντές ακολούθησαν το κάλεσμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που σε συνεργασία με την ΤΙΤΑΝ Α.Ε., τις τοπικές κοινότητες Αραχωβιτίκων και Δρεπάνου και του Α.Σ. “Cape Drepano”συμμετείχαν ενεργά στην Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράση της χώρας και στα πλαίσια του “Let’s do it Greece”, η παραλία του Δρεπάνου έγινε ακόμα πιο όμορφη και πιο καθαρή.

Εκτός από την κατηγορία Slalom όμως, υπήρχαν δράσεις και για τους «ερασιτέχνες» λάτρεις του windsurfing, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και αγωνιστικά, στον αγώνα freeride που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Με μεγάλη χαρά είδαμε συμμετοχές και από μικρούς αναβάτες, ηλικίας 11 και 13 ετών, κάτι που δείχνει πως το μέλλον είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά το άθλημα.

Φέτος, το Hellenic Slalom Tour στήριξε την δράση του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης ΑΜΕΑ «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ», συγκεντρώνοντας όλων των ειδών τα πλαστικά καπάκια. Συγκεκριμένα, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος κάδος τοποθετημένος στην παραλία, όπου αθλητές και επισκέπτες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για την στήριξη του Συλλόγου. Τα καπάκια που συλλέχθηκαν, θα δοθούν για την αγορά αμαξιδίων, προκειμένου να ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ» να υποστηρίξει αθλητές οι οποίοι καθηλώθηκαν μετά από ατύχημα.

Την Δευτέρα, 3η ημέρα τον αγώνων, το Δρέπανο μας υποδέχθηκε με ιδιαίτερα ακανόνιστες ή μηδαμινές συνθήκες ανέμου και δυνατή βροχή, παράγοντες που δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή καμίας κούρσας, πρωτίστως για την ασφάλεια των αθλητών. Αξίζει επίσης να αναφερθεί, πως για τον σκοπό αυτό, δίπλα μας ήταν οι εθελοντές Σαμαρείτες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τις 3 ημέρες των αγώνων.

Η λήξη του 3ημέρου δόθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι, όπου ακολούθησαν οι καθιερωμένες απονομές των νικητών. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, η κα Ευαγγελία Αθανασοπούλου, συνεργάτης του Europe Direct Πάτρας και ο κ. Νίκος Κατσούλας, έφορος αθλητισμού και εκπρόσωπος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Μάτι Αττικής όπου μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου HSSWA, Γιώργο Γουλιέλμο, απένειμαν τα κύπελλα στους νικητές, αλλά και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.


Οι νικητές του Hellenic Slalom Tour 2018 – Race #1

Κατηγορία Ανδρών:

1ος Φίλιππος Αδαμίδης
2ος Ζώης Θεοχάρης
3ος Κωνσταντίνος Παπανδρικόπουλος

Κατηγορία Γυναικών:

1η Σοφία Κουκουζέλη

Κατηγορία Youth:

1ος Neubauer Lennart
2ος Βασίλης Ζέρβας
3ος Κωνσταντίνος Γιατράς