Μπορεί η κρίση να έχει χτυπήσει βάναυσα την εστίαση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε κατάστημα που κλείνει οφείλεται σε αυτή.

Η αναδουλειά είναι σίγουρο ότι υπάρχει σε όλα τα καταστήματα και όχι μόνο σε αυτά της εστίασης, αλλά και στα εμπορικά μαγαζιά. Γιατί τα λέμε αυτά;

Το Bb King, η μπυραρία στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου που μας έκανε συντροφιά όλους τους χειμερινούς μήνες με τα επιτυχημένα της events, ενώ έγινε σε σύντομο διάστημα αγαπημένο μέρος, δεν "βάρεσε" λουκέτο λόγω της κρίσης όπως γράφτηκε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κλείνει ένα κατάστημα και που ο επαγγελματίας αποφασίζει να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση που για όσους γνωρίζουν μόνο εύκολη δεν είναι, αφού οι περισσότεροι από αυτούς συνδέονται και συναισθηματικά με το μαγαζί τους.

Για παράδειγμα, ένας από αυτούς είναι να δεχτούν πρόταση για την αγορά της επιχείρησης. Το patrasevents.gr επικοινώνησε με τους δύο ιδιοκτήτες του Bb King, τον Περικλή Σκόνδρα και τον Γιώργο Μαρτζάκλη που επιβεβαίωσαν την πραγματική είδηση.

Το Bb King έκλεισε όχι εξαιτίας της κρίσης, αλλά γιατί πλέον η επιχείρηση είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης με τους δύο συνεργάτες, να έχουν δεχθεί μία δελεαστική πρόταση για την αγορά της.

Η πρόταση έχει γίνει (αυτό δεν μας το είπαν οι δύο συνεργάτες, εμείς το μάθαμε) από γνωστό Πατρινό επιχειρηματία που ασχολείται ήδη με την εστίαση και φημίζεται για τα επιτυχημένα μαγαζιά που έχει καταφέρει και έχει στήσει τις τελευταίες δεκαετίες. 


Τόσο ο Περικλής Σκόνδρας, όσο και ο Γιώργος Μαρτζάκλης, αφού το σκέφτηκαν είπαν το “ναι” καθώς πέρα από το συγκεκριμένο κατάστημα, έχουν και άλλες επαγγελματικές ενασχολήσεις και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με όλα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών (ιδιοκτητών και αγοραστή) όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει σχεδόν κλείσει, όμως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες.

Όσο για το σε τι θα μετατραπεί το Bb King – που παρά την κρίση άντεξε και αγαπήθηκε – το ξέρουμε και αυτό, αλλά δεν σας το λέμε. Τουλάχιστον όχι από τώρα. Σας το φυλάμε για έκπληξη. Γιατί θα είναι πραγματικά μια έκπληξη για την νυχτερινή ζωή της Πάτρας και γενικότερα για τον χώρο της εστίασης...