Εδώ και ένα μήνα έχουν ξεκινήσει οι καταστηματάρχες εστίασης στα παραθαλάσσια καταστήματα να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις στην Κτηματική υπηρεσία για να πάρουν τις νέες άδειες και να μπορέσουν να βάλουν τραπεζοκαθίσματα, όμως η όλη διαδικασία προχωρά με βήματα "χελώνας".
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επαγγελματίες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές αιτήσεις από την στιγμή που έγιναν γνωστά τα νέα δεδομένα, όμως τα ελεγκτικά κλιμάκια της Κτηματικής Υπηρεσίας, μέχρι ώρας έχουν περάσει από πολύ λίγα μαγαζιά.
Η όλη διαδικασία είναι αργή αφού πέρα από το γραφειοκρατικό τελετουργικό της σύμφωνα με το οποίο τα ίδια σχεδόν πράγματα χρειάζεται να γίνουν τουλάχιστον από δύο φορές, υπάρχει έλλειψη ελεγκτών στην σχετική υπηρεσία της Κτηματικής.
Τέσσερις υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να ελέγξουν όλα τα παραθαλάσσια καταστήματα, σε μία ακτίνα που ξεκινά από το ύψος της Ακράτας και καταλήγει στην Κυλλήνη. Μόνο και μόνο από αυτό μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τι γίνεται.
Ο Σπύρος Στεργίου μιλώντας για το θέμα στο patrasevents.gr τονίζει: "Είμαστε στις αρχές της καλοκαιρινής σεζόν και τα μαγαζιά αν και έχουν ανοίξει εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δουλέψουν αφού δεν έχουν καν τραπεζοκαθίσματα.
Οι συνάδελφοι έχουν υποστεί έτσι μεγάλες ζημιές και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα συνεχιστεί αφού η όλη διαδικασία της αδειοδότησης είναι αρκετά αργή". Δεν αποκλείεται έτσι να υπάρξουν καταστήματα που θα μπορέσουν να βγάλουν άδεια στις αρχές ή και στα μέσα του Ιουνίου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους επαγγελματίες.
Το σίγουρο είναι ότι όποιος δεν τηρήσει τα προβλεπόμενα θα έχει να αντιμετωπίσει πέρα από το ξήλωμα των εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα, ειδικότερα όσοι έχουν προχωρήσει σε κατασκευές που θεωρούνται μη τυπικά νόμιμες.
Διάβημα διαμαρτυρίας από τον ΣΚΕΑΝΑ
Πάντως, σε ότι αφορά την απόφαση της Αποκεντρωμένης να αγνοήσει την μείωση των τελών του δημοτικού συμβουλίου για τα μαγαζιά αυτά από 22 ευρώ στα 5 και να την υψώσει και πάλι στα 20 ευρώ το τετραγωνικό, ο ΣΚΕΑΝΑ έχει προχωρήσει σε ενέργειες εκφράζοντας την διαμαρτυρία του.
Ήδη έχει κοινοποιηθεί διάβημα για το θέμα προς όλους τους βουλευτές και τους φορείς της περιοχής για να τους βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι επαγγελματίες οι οποίοι είναι σίγουροι ότι ένα τέτοιο μέτρο, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν, θα τους οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή.
Αφήνοντας έτσι άνεργους δεκάδες ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά, αλλά και δίνοντας ένα δυνατό χτύπημα στον τουρισμό της περιοχής.

Δείτε επίσης
