Ο Ωρίων συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή του Patras Science Festival και σε ανακοίνωση του αναφέρει τα παρακάτω: 

"Ο Ωρίων συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης, το Patras Science Festival που ξεκινάει σήμερα Τετάρτη!

Οι εκδηλώσεις μας λαμβάνουν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 5/5 στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Περιβόλα.

Πρόγραμμα:

18:00 - Μετράμε αστέρια, προστατεύουμε τη Γη.

Πώς συνδέεται το μέτρημα των αστεριών με την προστασία της Γης; Η απάντηση βρίσκεται στο πρόβλημα της φωτορύπανσης που όχι μόνο κρύβει τα περισσότερα αστέρια από τους κατοίκους των πόλεων αλλά απειλεί τα οικοσυστήματα, ακόμα και την υγεία των ανθρώπων. Σε μια παρουσίαση που συνδυάζει αστρονομία και περιβάλλον θα μάθουμε πώς να μετράμε και να αναγνωρίζουμε αστέρια, βοηθώντας στην καταγραφή της φωτορύπανσης, και πώς μπορούμε να προστατέψουμε την υγεία μας και τους βιοτόπους με σωστά σχεδιασμένο ορθολογικό φωτισμό.
Ομιλητής: Ανδρέας Παπαλάμπρου, πρόεδρος «Ωρίωνα»

19:00 - Μηχανές για τα Αστέρια

Τα τελευταία 70 χρόνια, έχουμε στείλει πολλές μηχανές στο απέραντο και τελικό σύνορο,μεταφέροντας επιστημονικά όργανα, δορυφόρους παρατήρησης και ξεχωριστούς άνδρες και γυναίκες για να επιθεωρήσουν, να εξερευνήσουν και να ορίσουν εκ νέου τον κόσμο μας και το σύμπαν πέρα από αυτόν.Πως όμως έχουμε καταφέρει κάτι τέτοιο και πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε ακόμη;
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Σταμάτης, μέλος «Ωρίωνα»

21:00 - Αστροβραδιά

Με τα τηλεσκόπια του Ωρίωνα και τη χρήση πράσινου laser παρατηρούμε και μαθαίνουμε τον ουρανό!

Επιπλέον, όλες τις ημέρες λειτουργεί έκθεση αστροφωτογραφίας στο αίθριο του Κτηρίου Β του ΕΑΠ."