Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τα νησιά του Ιονίου.

Ένα όνειρο ετών για τους κατοίκους των Ιονίων Νήσων έγινε πραγματικότητα σήμερα, καθώς στις 6.30 το πρωί το πλοίο "Azimut" ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από την Κέρκυρα, με προορισμό τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, στην οποία αναμένεται να φθάσει στις 3.30 το απόγευμα.

Το πλοίο θα μείνει στη Ζάκυνθο και θα αναχωρήσει την επόμενη ημέρα στις 6.30 για να ακολουθήσει αντίστροφα την ίδια διαδρομή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πλοίο «High Speed Azimut Joy Cruises», μήκους 30 μέτρων και με μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, έχει χωρητικότητα 170 άτομα.

Αυτή την εβδομάδα θα γίνει ένα δρομολόγιο, την επόμενη δύο και από τη μεθεπόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια θα είναι τρία. Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

«Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτή η ενωτική γραμμή, η γραμμή συνοχής για το Ιόνιο, μετά από πολλές δεκαετίες έρχεται δυναμικά από 2 Μαΐου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και θα ενώνει τα νησιά του Ιονίου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να εκτελέσει τον σκοπό της που είναι η δυνατότητα επικοινωνίας και των κατοίκων των νησιών μας, από ένα νησί στο άλλο και των επισκεπτών των νησιών την τουριστική περίοδο. Στόχευσή μας είναι στο τέλος αυτής της περιόδου να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα, αυτή της πρώτης εφαρμογής και να επανέλθουμε την επόμενη περίοδο, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα δυναμώσουν τη συνοχή των Ιονίων νήσων και φυσικά την τοπική οικονομία» προσθέτει ο κ. Γαλιατσάτος.