Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη μεσημβρινές ώρες χθες, στο Ρ/Υ πλοίο ''MACIF 23'' σημαίας Γαλλίας, το οποίο βρίσκεται στο λιμένα Μαρίνα Ζέας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζέας, διαπιστώθηκε η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης, στην οποία ο τόπος αρχικής επιβίβασης των επιβατών βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς το εν λόγω πλοίο να διαθέτει άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Επίσης, το ανωτέρω πλοίο είχε εκναυλωθεί έναντι του ποσού των έξι χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ (6.900,00€) για το χρονικό διάστημα από 30-04-2018 έως 12-05-2018 από έξι (06) αλλοδαπούς υπηκόους. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο λιμένας αρχικής επιβίβασης είναι η μαρίνα Ζέας με προορισμό τις Κυκλάδες.

Από το Ε' Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εφαρμόζοντας το νόμο 4487/2017, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας.