Μήπως είδατε την Κυριακή στην Πάτρα να καταφτάνουν στο νέο λιμάνι δεκάδες ντε σεβο, τα γνωστά κλασικά αμάξια, με την ξεχωριστή φινέτσα και την παράξενη φιγούρα που έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ταινίες του γαλλικού και όχι μόνο κινηματογράφου;

Είναι τα αμάξια που συμμετέχουν στο 2 CV 6 Raid Olympia Greece 2018 που έφτασαν από την Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας με στόχο να περάσουν από την Αρχαία Ολυμπία και να κάνουν τον γύρο της Πελοποννήσου, προχωρώντας στη συνέχεια στην διάσχιση της Στερεάς Ελλάδας.

Έτσι, την Κυριακή έφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας 75 οχήματα ντε σεβο, 12 οχήματα 4χ4 και τρεις νταλίκες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών που συμμετείχαν στην περιήγηση αυτή της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας είναι Γάλλοι.

Οι Γάλλοι οδηγοί με τα ντε σεβο τους διέσχισαν την Πάτρα, ανεβαίνοντας στο κέντρο από την Κορίνθου και στη συνέχεια πήγαν από τον νέο δρόμο στο ξενοδοχείο Porto Rio, όπου και διέμειναν το βράδυ της Κυριακής.

Την ταξιδιωτική αυτή εκδήλωση διοργανώνει μαι πολύ μεγάλη γαλλική οργάνωση, έχοντας σαν σκοπό να αναδείξει τις ομορφιές της Ελλάδος, όμως δυστυχώς δεν έτυχε της ανάλογης προβολής στην Πάτρα, με ευθύνη των τοπικών ΜΜΕ.

Πάντως, οι Γάλλοι ξεκίνησαν την διαδρομή τους την Δευτέρα το πρωί και ήδη συνεχίζουν τα ταξίδι τους στην Πελοπόννησο, με τα ντε σεβο τους, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της χώρας μας, σε μια πορεία που περιλαμβάνει αρκετές δράσεις και στάσεις σε διάφορα αξιοθέατα. Η αναχώρηση των Γάλλων με τα ντέ σεβό τους θα γίνει στις 10 Μαϊου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.


(Οι φωτογραφίες είναι από την Τασία Φούφουλα και ανέβηκαν στην σελίδα Patras Photos New Special).