Σήμερα 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί -και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει- η 6η γιορτή χορευτικών συγκροτημάτων 2018 που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πάτρας με το Χορευτικό του Τμήμα. 

Φέτος οι συμμετοχές των συγκροτημάτων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού δήλωσαν συμμετοχή 41 συγκροτήματα.

Αυτό βέβαια δείχνει την ανάγκη που υπάρχει για προβολή της δουλειάς τους. Από την άλλη δημιουργούνται προβλήματα στην διαχείριση του όλου εγχειρήματος μιας και οι υποδομές στην πλ. Υψηλών Αλωνίων είναι συγκεκριμένες.

Μάλιστα για να κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλης Θωμόπουλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Αφού ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους των φορέων, τους δασκάλους αλλά και όλους όσους συμμετάσχουν στην γιορτή ζητάμε την συνεργασία τους γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε ν΄ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. 

Εκείνο το οποίο απαιτείτε είναι ο σεβασμός του χρόνου διάρκειας της παρουσίασης των συγκροτημάτων. Αυστηρά η παρουσίαση πρέπει να είναι 10 λεπτά. ΟΧΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΟΛΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ. Η τήρηση της χρονικής διάρκειας είναι σεβασμός προς τα άλλα συγκροτήματα γιατί κάποιος θα είναι πρώτος στην σειρά κάποιος τελευταίος όλοι όμως πρέπει να είμαστε ακριβής στην χρονική διάρκεια. Δεν είναι ζήτημα να παρθούν μέτρα κόβοντας προγράμματα ή αστυνομεύοντας το κάθε σύλλογο θεωρούμε ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους εαυτούς μας αλλά και απέναντι στα άλλα συγκροτήματα και όταν λέμε συγκροτήματα εννοούμε τους εκατοντάδες χορευτές-τριες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι σ΄ αυτούς και ιδιαίτερα οι δάσκαλοι που επιλέγουν και το πρόγραμμα.

Εάν κάποιοι θεωρούν ότι θα ξεπεράσουν τα δέκα λεπτά, ας το δηλώσουν από την αρχή να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο τέλος.
Στις 18.15 τα συγκροτήματα πρέπει να βρίσκονται στην πλ. Εθνικής Αντίστασης ντυμένα με τις φορεσιές τους όπου θα τους περιμένει ένας υπεύθυνος μέλος του Χορευτικού Δήμου Πάτρας. Μην ξεχάσουμε το λάβαρο το στικάκι για την μουσική και το βιογραφικό του συλλόγου έως 10 γραμμές αν δεν το έχουμε γράψει στην δήλωση συμμετοχής. 

(Θα παρακαλούσαμε την μουσική των χορών να μας την στείλετε και με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να είναι έτοιμοι στους υπολογιστές για να μην υπάρχουν προβλήματα). 

18.30 θα ξεκινήσουμε μέσω της Ρήγα Φεραίου – Γούναρη – Αθανασίου Διάκου για να φτάσουμε στα Υψηλά Αλώνια. Στην Γούναρη θα προχωρούμε από το πεζοδρόμιο στην δεξιά πλευρά έτσι ώστε να μην δημιουργούμε προβλήματα στην πόλη.


Στα ψηλαλώνια που θα φτάσουμε τα πέντε πρώτα συγκροτήματα σε κάθε πατάρι θα παραμείνουν στην πλατεία για να ξεκινήσουν οι παραστάσεις και τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούμε στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα όπου θα υπάρχουν καρέκλες- τουαλέτες, νερά και κάποιες αίθουσες του 3ου Γυμνασίου για να μπορούν τα συγκροτήματα να περιμένουν έως έλθει η σειρά τους για την παρουσίαση. Θα ενημερώνονται για όλα από του συνοδούς τους. 
ΠΡΟΣΟΧΗ.

Τα συγκροτήματα που δεν θα παρευρεθούν στην παρέλαση θα χορέψουν στο τέλος άσχετα με την σειρά που σας στέλνουμε. Κι αυτό γιατί θεωρούμε άδικο κάποιοι να συμμετέχουν στην παρέλαση συνεπείς απέναντι στην όλη διοργάνωση και κάποιοι να έρχονται μόνο για την παρουσίαση στα Υψηλά Αλώνια. 

Σίγουροι για την κατανόηση αλλά και την υπευθυνότητα όλων των συμμετεχόντων ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σε όλα τα συγκροτήματα. 

Οι άνθρωποι του λαϊκού χορού ξέρουν να δημιουργούν αλλά και να αντιπαρέρχονται με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες. Ευκαιρία να δείξουμε σ΄ όλη την πόλη την δυναμική μας και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Η επιτυχία είναι υπόθεση όλων μας και ανήκει σε όλους μας".


ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΠΑΤΑΡΙ Α'

ΠΡΟΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΥ

1 Σύλλογος Γονέων 21ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ
2 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗ
3 Εκπολιτιστικος συλλογος Ρωμανου ΜΕΓΑΡΑ
4 ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΤΕΝΗΣ ΚΥΘΗΡΑ
5 Πολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης ΒΛΑΧΙΚΑ ΣΕΡΡΩΝ 
6 Πολιτιστικός Σύλλογος Σκιαδαίων « ο Άγιος Ιωακείμ» ΙΚΑΡΙΑ
7 Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκών Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
8 ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
9 ΛαΙκό Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι Πάτρας ΗΠΕΙΡΟΣ
10 ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΑΝ.ΡΩΜΥΛΙΑ
11 Χορευτικό τμήμα Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση ΙΚΕ ΕΥΒΟΙΑ
12 Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βασιλείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
13 ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
14 ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
15 Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγεΐκων ΚΡΗΤΗ
16 ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΒΡΟΣ
17 Πολιτιστικός Σύλλογος Ερυμάνθειας ΗΠΕΙΡΟΣ
18 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΚΑΡΙΑ
19 Ροές ΚΥΚΛΑΔΕΣ
20 Σύλλογος Απανταχού Φίλων Δαφνούλας Αχαΐας ΟΙ ΆΓΙΟΙΘΕΌΔΩΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
21 Σωματείο Φάρος Ποντίων Πατρών ΠΟΝΤΟΣ


ΠΑΤΑΡΙ Β'

ΠΡΟΣ ΣΙΣΣΥΝΗΣ

1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΘΡΑΚΗ
2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΡΟΑΣΤΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
3 ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΑΡΑΒΑΛΙ Δ.ΘΡΑΚΗ
4 ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΩ - ΕΞΩ ΑΓΥΙΑΣ & ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
5 Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
6 ΑΝΤΙΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
7 1)Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ο Άγιος Θεόδωρος &Αναπηρικών οικισμού Πάτρα VIII(8) 2)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΜΙΝΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ
8 ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΟΡΟΣ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
9 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ ΠΕΙΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
10 Folk dance club Hortse ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
11 Χορευτικό τμήμα Δεμενίκων Οι Άγιοι Πάντες ΕΒΡΟΣ
12 Λαογρ.Σύλλ. Ευηνοχωρίου ΡΟΥΜΕΛΗ
13 Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας Η Φανερωμένη ΛΕΥΚΑΔΑ
14 ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ''ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ΄΄ ΗΠΕΙΡΟΣ
15 Παμμικρασιατικος Συνδεσμος Πατρων και Περιχωρων ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
16 Πολιτιστικος σύλλογος Αμπελόκηπων «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΣΕΡΙΦΟΣ
17 Χορευτικό-Πολιτιστικό Σωματείο Τριταίας (Σταυρόδρομι) ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ
18 Λαογραφικός Σύλλογος ''Μωραΐτες εν Χορώ'' ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
19 ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗ
20 Σύλλογος Ελληνικών παραδοσιακών χορών Πανεπιστημίου Πατρών ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ
21 ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Π.Ο ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝ. ΡΩΜΥΛΙΑ