Το ξύλο που έπεσε τις προάλλες ανάμεσα σε δύο οδηγούς ταξί για μία θέση, είναι ένα μόνο ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που έχει περιέλθει ο κλάδος αυτός και οι επαγγελματίες του, λόγω της αναδουλειάς που έχει πέσει τα χρόνια της κρίσης.

Το περιστατικό έγινε σε γνωστή πιάτσα της Πάτρας, ενώ οι οδηγοί γνωρίζουν τα ονόματα των δύο πρωταγωνιστών που έπαιξαν ξύλο για να μια θέση. Στο επεισόδιο αυτό βγήκαν λοστοί και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα αν δεν επέβαιναν οι πιο ψύχραιμοι.

Δεν είναι όμως το μοναδικό που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οδηγών. Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου τέτοια περιστατικά (όχι βέβαια με λοστούς και σε τέτοια άγρια μορφή) έχουν ξαναγίνει τους τελευταίους μήνες αρκετές φορές, με παρόμοιες αφορμές.

Τα περιστατικά αυτά οι επαγγελματίες τα αποδίδουν στην αναδουλειά που έχει πέσει, υποστηρίζοντας ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια και η γκρίνια τσακωμούς. Άλλωστε ποτέ τα παλιότερα χρόνια, πριν από την κρίση, δεν είχε πέσει ξύλο μεταξύ συναδέλφων για μια θέση στην πιάτσα.

Όπως λένε οι οδηγοί η κατάσταση σε καθημερινή βάση είναι έκρυθμη, με τα νεύρα να είναι τεντωμένα, ειδικότερα στις πιάτσες των ταξί. Οι περισσότεροι από τους οδηγούς γνωρίζοντας ότι έτσι και αλλιώς δύσκολα θα έχουν κάποια κούρσα, επιλέγουν να πιάσουν μία θέση στην πιάτσα, ώστε τουλάχιστον να γλιτώσουν τα καύσιμα.

Περιμένουν έτσι στη πιάτσα για αρκετές ώρες, ελπίζοντας ότι θα μπει κάποιος στο αμάξι τους ή κάποια ειδοποίηση από το ράδιο ταξί όπου συνεργάζονται για να ξεκινήσουν το όχημα τους. Διαφορετικά δεν πάνε «ρούπι». Ο καιρός που έκαναν βόλτες τους δρόμους γνωρίζοντας ότι έχουν πολλές πιθανότητες για να βρουν πελάτη έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτί…