«Άρωμα» Μάη έχουν οι πλατείες της Πάτρας πλέον και τις νύχτες τα τραπεζάκια των καταστημάτων εστίασης που τις πλαισιώνουν γεμίζουν από κόσμο.

Ο ερχομός του καλοκαιριού που πλησιάζει, η άνοδος της θερμοκρασίας και οι νύχτες που έχουν γλυκάνει έχουν κάνει τους Πατρινούς να μην μπορούν να κάτσουν σπίτια τους και με την πρώτη ευκαιρία να πηγαίνουν στις πλατείες και στους πεζόδρομους της πόλης για φαγητό, κρασί και μπύρα.

Το Σάββατο για παράδειγμα όλα σχεδόν τα καταστήματα που βρίσκονται σε πεζόδρομους και πλατείες ήταν «τίγκα» και με δυσκολία έβρισκε κανείς να κάτσει. Από τον πεζόδρομο της Ηφαίστου, που έσφυζε από ζωή, έως την στην Τριών Ναυάρχων με τις νεραντζιές, στην Ρήγα Φεραίου με τις σερί καφετέριες και γενικότερα ο χαμός γινόταν και σε όλα τα κλασικά στέκια των φοιτητών και της νεολαίας.

Αξίζει να αναφέρουμε μαζί με τα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες και στους πεζόδρομους όπου απολαμβάνεις την μπύρα σου και το κρασί σου, με το φως των αστεριών και το άρωμα των βασιλικών και των νυχτολούλουδων, ανοίγουν και οι ταράτσες για ορισμένα μαγαζιά, αλλά και οι κήποι.

Πλέον τα χειμερινά καταστήματα με τους κλειστούς χώρους δίνουν την σκυτάλη τους στις πλατείες, στους πεζόδρομους και γενικότερα στους κοινόχρηστους χώρους. Και η Πάτρα δόξα τον Θεό είναι γεμάτη από τέτοιους…