Με επιτυχία έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιώργου Περισανίδη «Το Παζλ».

Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια που κάνει πάνω στην συγγραφή ο Γιώργος Περισανίδης, γράφοντας ένα μυθιστόρημα που ξεφεύγει από τα κλασικά πρότυπα και τους κλασικούς κανόνες αφήγησης, καταφέρνοντας να συνθέσει εφτά φαινομενικά αυτόνομα διηγήματα, σε ένα ενιαίο σύνθετο έργο.

Το αυτόνομο, βέβαια, μάλλον είναι κάτι το σχετικό ή το υποκειμενικό αφού στην ουσία όλα τους ταυτίζονται με κάθε κομμάτι ενός παζλ το οποίο με την σειρά του, χωρίς κάποιο από αυτά αποκλείεται να ήταν το ίδιο.

Το θέμα του μυθιστορήματος είναι ο έρωτας και το κάθε κεφάλαια ψηλαφίζει ξεχωριστά κομμάτια του, σε διαφορετικά στάδια και φάσεις. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που όπως έχει τονίσει και ο δημιουργός είναι διασκορπισμένο μέσα σε πολλά και που μέσα από τις σελίδες του, θα έλεγε κανείς ότι καλεί τον αναγνώστη να το ενώσει.

Η εκδήλωση, πέρα από την παρουσίαση του έργου από τον Γιώργο Περισανίδης έχει και ένα σημαντικό μέρος αφιερωμένο στην μουσική, στο τραγούδι, στο θέατρο, στον χορό και στην ζωγραφική, «κομμάτια» και αυτά μαζί με την συγγραφή μιας τέχνης (ενός παζλ καλύτερα) που ενδεχομένως ψάχνει να βρει την συνοχή της.


Οι παρευρισκόμενοι είχαν έτσι την ευκαιρία να ακούσουν κατά την διάρκεια της παρουσίασης την Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα “Εν-Χορδώ” υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου και την Ορχήστρα Πνευστών Πατρεύς υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.

Να δουν μια παράσταση βασισμένη και στα 3 βιβλία του συγγραφέα, από θεατρική ομάδα, σε σκηνοθεσία του Τριαντάφυλλου Πατήρη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Χορωδία Πολιτιστικού Ομίλου Τέχνη και Κίνηση με υπεύθυνη την Ευαγγελία Καραγεωργίου, αλλά και το Χορευτικό του Πολιτιστικού Ομίλου Τέχνη και Κίνηση υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Σουλτανά.

Παράλληλα έγινε και έκθεση ζωγραφικής από έργα που εκτίθενται στο τελευταίο μυθιστόρημα του Γιώργου Περισανίδη, την οποία είχε επιμεληθεί ο ζωγράφος Καραβασίλης Βασίλης.

Να σημειωθεί ότι ερμήνευσαν ο Δημήτρης Δημόπουλος και η Ανδριάνα Τσαγκάρη, ενώ τα κείμενα διάβασε ο Λάκης Βανταράκης. Την παρουσίαση και σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς, στην οποία συμμετείχαν συνολικά εθελοντικά πάνω από 100 καλλιτέχνες, είχε ο Τριαντάφυλλος Πατήρης.