Ένα από τα Λύκεια που έχουν να θυμούνται οι παλιότεροι Πατρινοί είναι το 2ο Λύκειο, στην Τριών Ναυάρχων.

Πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται ακόμα στην διασταύρωση της Μαιζώνος και της Τριών Ναυάρχων, απέναντι από την πολυκατοικία που ανήκε στον πρώην δήμαρχο της Πάτρας, Ευάγγελο Φλωράτο, με τους μαθητές να κάνουν μάθημα με το άρωμα των νεραντζιών. 

Το 2ο Λύκειο της Πάτρας για όσους είχαν φοιτήσει σε αυτό ήταν το καλύτερο και το πιο «ηρωικό» γιατί όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ακόμα και τώρα, στις μεταξύ τους συζητήσεις, ήταν το… δικό τους σχολείο. 

Ήταν σημείο αναφοράς για την Τριών Ναυάρχων και ερχόταν αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με αυτά του 7ου και του 3ου Λυκείου που συστεγάζονταν στην πλατεία Βουδ, κοντά στα Ψηλαλώνια.

Το 2ο Λύκειο, για όσους θυμούνται, συστεγαζόταν, για ορισμένα χρόνια με το 19ο Γυμνάσιο της Πάτρας. Άλλες εποχές. Ο χώρος παραμένει φυσικά σχολείο και έχει γίνει γυμνάσιο στο οποίο πηγαίνουν αρκετά παιδιά που μένουν στην γύρω περιοχή.

Η φωτογραφία είναι του Άρη Μπετχαβά από την δεκαετία του ’90 και ανέβηκε στην σελίδα του facebook, Patras Memories - Αναμνήσεις από την παλιά Πάτρα.