Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι συναυλίες καταφτάνουν δυναμικά, στους λιγοστούς χώρους - είναι αλήθεια - που έχουν απομείνει στην Πάτρα για μουσικά live.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα του φετινού καλοκαιριού είναι αυτό που θα γίνει στις 11 Ιουνίου, με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα που θα έρθουν στην Πάτρα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης, που διοργανώνει η Mojo live, πέρα από την μουσική της πτυχή, έχει να κάνει με τον χώρο που θα διεξαχθεί. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Εργοστάσιο Τέχνης του Λαδόπουλου, έναν χώρο που την τελευταία οκταετία, εκτός από εγκαταλελειμμένος και κλειστός, είναι και πολιτιστικά νεκρός.

Πρόκειται φυσικά για το χώρο που είχε φτιαχτεί στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006, όταν και είχαν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για να κατασκευαστεί και δημιουργηθεί μια ακόμα πολιτιστική κυψέλη στην Πάτρα.

Η… κυψέλη λειτούργησε για λίγο και αφού αρκετές «σφήκες» είχαν χωθεί στο «μέλι» - αλήθεια τι πρόκειται να γίνει με αυτή την υπόθεση, θα βρεθεί μια άκρη για απόδοση ευθυνών ή… μπά- αργότερα όταν έφυγαν οι «μέλισσες», ο χώρος εγκαταλείφτηκε για να λεηλατηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία πολιτιστική εκδήλωση που έγινε αν εξαιρέσεις αυτή των Χορευτικών Τμημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού πριν από δύο χρόνια περίπου - ήταν το 2009. Στη συναυλία του τότε Mojo Radio (προτού γίνει «Κόκκινο») με τους Μanifest και τη συμμετοχή γνωστών ονομάτων της μουσικής σκηνής, όπως η Μόνικα και αρκετών ακόμα, αλλά και την παρουσία πάνω 6.000 κόσμου.

Ο χώρος γέμισε από κόσμο και το γεγονός αυτό είχε δείξει την δυναμική που διατηρεί ακόμα και τώρα το Εργοστάσιο Τέχνης και ας μοιάζει να είναι κάτι σαν απαγορευμένη ζώνη για τους περισσότερους Πατρινούς. 

Ο χώρος παραμένει εδώ και χρόνια κλειστός, «νεκρός», εγκαταλελειμμένος, έχοντας γίνει ένα με την επίσης «νεκρή» πρώην βιομηχανική ζώνη της Πάτρας. Άκρα του τάφου σιωπή με λίγα λόγια σε αυτή την πόλη, χωρίς μουσικές και νότες…