Η Ford αποκάλυψε το νέο Fiesta Van στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου 2018, στο Birmingham της Βρετανίας. Το μοντέλο πλαισίωσε την τελευταία γενιά επαγγελματικών οχημάτων Ford Transit -μεταξύ των οποίων τα νέα Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier- και σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρίας στην αγορά Vanette με μία κορυφαία νέα πρόταση στην κατηγορία.

Τα νέα Fiesta Van και Transit Connect είναι τα πρώτα επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη που αυξάνουν το επίπεδο άνεσης και παραγωγικότητας για τους επαγγελματίες, χάρη στη νέα τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect.

Η Ford είναι η δημοφιλέστερη μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη τα τρία τελευταία χρόνια και για φέτος έχει ήδη εδραιώσει τη θέση της στην κορυφή με 93.200 πωλήσεις από την αρχή του 2018 μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σημειώνοντας τις καλύτερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων πρώτου τριμήνου από το 1993.

Το Ford Fiesta Van αντλεί ισχύ από μία γκάμα αποδοτικών κινητήρων με δύο βενζινοκινητήρες -3κύλινδρο 1,1 λίτρου, 85 ίππων, και 1.0 λίτρου EcoBoost 125 ίππων- και με έναν πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρου TDCi σε δύο εκδόσεις ισχύος 85 και 120 ίππων αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό του τρίθυρου αμαξώματος υπάρχει ένας πρακτικός χώρος φόρτωσης, ικανός να μεταφέρει περίπου ένα κυβικό μέτρο φορτίου με μήκος σχεδόν 1,3 μ. και μικτό ωφέλιμο φορτίο σχεδόν 500 κιλά. Ο χώρος φόρτωσης περιλαμβάνει ένα πλήρες διαχωριστικό πλέγμα από συνθετικό υλικό, ανθεκτικές επενδύσεις στα πλαϊνά τοιχώματα και ένα επίσης ανθεκτικό πλαστικό κάλυμμα πατώματος με τέσσερα άγκιστρα πρόσδεσης φορτίου.

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου Fiesta Van για τους επαγγελματίες θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο.