Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς απευθύνει το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η σημερινή Εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις εντός και εκτός συνόρων. Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα υπόλοιπα αστικά πολιτικά κόμματα, ετοιμάζεται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ας μην γελιόμαστε, τα νέα 88 προαπαιτούμενα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει το επόμενο διάστημα πατάνε πάνω στα ανύπαρκτα πλέον δικαιώματα των εργαζομένων και το μόνο που υπηρετούν είναι τα μονοπώλια.

Επιπλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας βάζει ακόμα πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Εδώ και δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις σε όλη την Ελλάδα και προχωράει στην αναβάθμιση της βάσης της
Σούδας.

Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση καθώς δεν θα διστάσουν να μας μπλέξουν σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο όνομα της ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια να μειώνονται οι μισθοί μας, να μένουμε άνεργοι, να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες. Ζούμε καθημερινά με το φόβο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα εάν θα μπορούμε αύριο να φέρουμε ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένειά μας. Το μόνο που ενδιαφέρει τους μονοπωλιακούς ομίλους είναι η κερδοφορία τους και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη να οργανωθούμε και να αντισταθούμε στους χώρους δουλειάς, να γυρίσουμε την πλάτη σε όλες αυτές τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ που καθημερινά αποδεικνύουν ότι είναι με το μέρος των εργοδοτών.

Σε αυτές τις συνθήκες όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, οι εργάτες της χώρας μας και όλου του κόσμου τιμάμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.

Απαιτούμε:
-εδώ και τώρα απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
- Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν
- Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
- Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
- Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
- Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
- Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10π.μ.ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ