Μπορεί κάποιοι να ετοιμάζονται για μίνι αποδράσεις στην γιορτή της Πρωτομαγιάς, όμως όσοι μείνουν Πάτρα θα έχουν και αυτοί αρκετά πράγματα να κάνουν, τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της Εργατικής Γιορτής.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου έχει ετοιμάζει το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης μια πληθώρα εκδηλώσεων που θα αναδεικνύουν την γιορτή των λουλουδιών και τον ερχομό του Μάη, αλλά και το ιστορικό της ημέρας που έχει ασφαλώς να κάνει με τις κινητοποιήσεις που σημάδεψαν παγκοσμίως το εργατικό κίνημα.

Στην γιορτή των λουλουδιών συμμετέχουν περισσότερα από 40 χορευτικά συγκροτήματα και θα γίνει όπως κάθε χρόνο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ενώ θα υπάρξουν και παράλληλες γιορτινές εκδηλώσεις στην πλατεία Ομονοίας.

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων η μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή, με τους Μίλτο Πασχαλίδη και Ιωάννα Φόρτη.

«Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδυάζουν την γιορτή των λουλουδιών, αλλά και την Εργατική Πρωτομαγιά» τονίζει στο patrasevents.gr, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλης Θωμόπουλος και προσθέτει:

«Είναι μία μέρα με επίκαιρο μήνυμα που έχει να κάνει με την αξιοπρεπή εργασία, τη δουλειά για όλους, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φτώχεια που ταλαιπωρούν σήμερα την κοινωνία μας. Καλούμε όλον τον κόσμο να έρθει στις εκδηλώσεις μας και να συμμετάσχει σε αυτές, ξεφεύγοντας για λίγο από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας».