Στο φουλ είναι οι εργασίες στον Κόκκινο Μύλο από τα συνεργεία του δήμου που προχωρούν με γοργά βήματα πλέον την υλοποίηση του σχεδίου για την δημιουργία ενός πάρκου.

Μπορεί βέβαια κάποιοι να έχουν τις αντιρρήσεις τους και τις εξέφρασαν στις αρμόδιες αρχές φέρνοντας δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας για να σταματήσουν οι εργασίες, όμως ο Κώστας Πελετίδης είχε προνοήσει.

Είχε φροντίσει και είχε εξασφαλίσει από την Κτηματική Υπηρεσία το πράσινο φως για το ξεκίνημα των εργασιών. Η ουσία λοιπόν είναι ότι ένας χώρος της παραλιακής ζώνης που είναι εδώ και χρόνια υποβαθμισμένος θα αναδιαμορφωθεί.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σχεδίου που παραμένει εδώ και χρόνια στο συρτάρι των δημοτικών υπηρεσιών, αφού οι διαδικασίες λόγω γραφειοκρατίας και λιγοστού έμψυχου προσωπικού, αναγκαστικά είναι αργές.

Το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο θα μπουν χώροι πρασίνου, με γκαζόν και λουλούδια, δέντρα, παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια και θα γενικότερα θα διαμορφωθεί ένας χώρος αναψυχής που θα αποτελεί την διέξοδο των κατοίκων των νοτίων συνοικιών προς την παραλιακή ζώνη.

Στο πάρκο του Κόκκινου Μύλου, σύμφωνα με τα σχέδια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr πρόκειται επιπλέον να δημιουργηθεί αργότερα και ο χώρος του skate park που τόσο ζητούν οι φίλοι του συγκεκριμένου σπορ.

Εξάλλου στις σκέψεις των αρμοδίων, χωρίς όμως αυτό να είναι ακόμα σίγουρο, στο πλαίσιο των αθλοπαιδιών, είναι να δημιουργηθεί και ένας χώρος τοξοβολίας.

Πάντως, το θετικό, ανεξάρτητα από ότι θα δημιουργηθεί εκεί, είναι ότι επιτέλους το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο υλοποιείται και σίγουρα πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των γειτονικών συνοικιών.