Παρέμβαση για το θέμα των κουνουπιών, με αφορμή την προχθεσινή ημερίδα η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Δημοτικό Σχολείο Λάππα, και στην οποία ήταν παρούσα, έκανε το μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ Ελενα Κονιδάρη – Αντωνοπούλου.    

«Καταγόμενη από την περιοχή είμαι σε θέση να γνωρίζω  σπιθαμή προς σπιθαμή αυτόν τον τόπο όπως και τους ανθρώπους του. Γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι το πρόβλημα με τα κουνούπια είναι ιδιαίτερα έντονο και απασχολεί την περιοχή χρόνια. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε κάποιο αποτελεσματικό πρόγραμμα για την καταπολέμησή τους κι έτσι φτάσαμε στην καταγραφή αυξημένων κρουσμάτων ελονοσίας και πολλών άλλων παρενεργειών. Σαφώς και οι ημερίδες ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως η προχθεσινή είναι επιβεβλημένες και προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά από κει και πέρα θα πρέπει να ληφθούν μία σειρά από μέτρα και κυρίως η κάθε προσπάθεια να έχει συνέχεια και να ξεκινάει έγκαιρα.

Αυτή τη φορά, όπως ακούσαμε και από τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι προσέγγισαν πολύπλευρα το θέμα στη διάρκεια της ημερίδας, και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ξεκινάει μία σημαντική προσπάθεια σε βάθος πενταετίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Δυτική Αχαΐα και στην περιοχή Βουπρασίας.  

Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα διότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας. Μην ξεχνάμε ότι οι συνέπειες της απραξίας ή της καθυστερημένης παρέμβασης, στο θέμα αυτό έχουν επιπτώσεις ευρύτερα στη δημόσια υγεία. Υπενθυμίζω, ενδεικτικά, τον αποκλεισμό του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής μας από την αιμοδοσία λόγω των κρουσμάτων ελονοσίας. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία μας να χάσουν μία βασική πηγή παροχής εθελοντικά προσφερόμενου αίματος».