Στην ολυμπιονίκη του στίβου Φάνι Μπλάνκερς - Κοέν αφιερώνει η Google το σημερινό της Doodle με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της «ιπτάμενης νοικοκυράς». Μία βροχερή μέρα του 1948, οι θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είδαν την αθλήτρια να γράφει ιστορία στο Γουέμπλεϊ.

Η Ολλανδή δρομέας και μητέρα δύο παιδιών κατάφερε να νικήσει όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν στην κούρσα των 200 μέτρων, ξεπερνώντας τη δεύτερη κατά 0,7 δευτερόλεπτα – ρεκόρ που παραμένει "ζωντανό" μέχρι και σήμερα.

Γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1918 και μέχρι τα 17 της είχε καταφέρει να κατακτήσει το εθνικό ρεκόρ στα 800 μέτρα. Στα 18 της αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου (1936), κατακτώντας την πέμπτη θέση στον αγώνα 4x100 και την έκτη στο άλμα είς ύψος.

Μετά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1940 και 1944, πολλοί θεώρησαν πως η Μπλάνκερς – Κοέν δεν θα κατάφερνε να ξανασυμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση. Όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατέβει τους Ολυμπιακούς του 1948 δέχθηκε πολλές επιστολές από επικριτές, που τη στηλίτευαν γιατί συνέχιζε να αγωνίζεται παρότι είναι μητέρα και νοικοκυρά και την παρότρυναν να μείνει στο σπίτι της.

Όμως η αθλήτρια ήταν αποφασισμένη. Στο Λονδίνο κρέμασε στο λαιμό της τέσσερα χρυσά μετάλλια, νικώντας στα 100, τα 200, τα 80 μέτρα με εμπόδια και την κούρσα των 4x100.

Έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ποτέ τέσσερα χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα γρήγορα πόδια της δεν κατάφερναν μόνο να σπάσουν ρεκόρ όμως. Έσπασε όλα τα στερεότυπα για τις γυναίκες αθλήτριες και κέρδισε το ψευδώνυμο «η ιπτάμενη νοικοκυρά».