Ο Ρώσος Υπουργός Γεωργίας Aleksey Μorozov βρέθηκε σήμερα στα Καλάβρυτα για διερεύνηση διαπεριφερειακής συνεργασίας στον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Συναντήθηκε με μέλη του συνεταιρισμού και τον διευθυντή κ. Αθ Παπαδόπουλο, ο οποίος και ανέλαβε την ξενάγησή του και την αναζήτηση του επιπέδου συνεργασίας της Ρωσικής περιφέρειας με την περιοχή των Καλαβρύτων και της ευρύτερης Π.Δ.Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της Ελληνορωσικής διαπεριφερειακής επιτροπής που υπάρχει σε διακρατικό επίπεδο ανάμεσα στις δυο χώρες έγινε χθες στο υπουργείο εξωτερικών η τακτική συνεδρίαση της επιτροπής. Στην Ρωσική αντιπροσωπεία έλαβε μέρος ο υπουργός γεωργίας της περιφέρειας Nizhny Novgorod η οποία έχει τοπική κυβέρνηση και βουλή, με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων της Περιφέρειας αυτής με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον αγροτικό τομέα και στον κλάδο της επεξεργασίας αιγοπρόβειου γάλακτος.
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αποτυπωθεί μια πληρέστερη εικόνα, η Ρωσική αντιπροσωπεία επέλεξε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού Καλαβρύτων, που θεωρείται ως μια μονάδα πρότυπο στον τομέα αυτό.
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία, στο χώρο επεξεργασίας , στα ψυγεία και στην πρότυπη φάρμα του κ. Βραχλιώτη.

Σύμφωνα με της εκτιμήσεις της Ρωσικής πλευράς, όπως δήλωσε στο Kalavrytanet ο κ. Morozov, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο στην επεξεργασία του γάλακτος και βρήκε εξαιρετικές τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού των Καλαβρύτων.
Το ζητούμενο της επίσκεψης φυσικά είναι η αναζήτηση τρόπων συνεργασίας ανάμεσα στις δυο περιφέρειες αφού οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη ενός ανάλογης μορφής, δυνατού προτσεκτ στην περιοχή τους. Για τον σκοπό αυτό προτάθηκε να μεταβούν στην Ρωσία εκπρόσωποι του συνεταιρισμού Καλαβρύτων ώστε να εδραιωθεί μια ‘’φαρδιά’’ συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος των δυο χωρών- περιοχών, καθώς είναι προφανές ότι από την πλευρά τους οι Ρώσοι έχουν την δυνατότητα ουσιαστικής συμβολής σε διάφορα επίπεδα όπως π.χ ζωοτροφές κ.α


ΠΗΓΗ: Kalavrytanet