Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της έκδοσης της προκήρυξης για την πρόσληψη 25.000 ανέργων μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, σε 274 δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί εντός του Ιουνίου. Αυτή την στιγμή η προκήρυξη βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες και καθορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου στη συνέχει να δοθεί στο ΟΑΕΔ για την δημοσιοποίηση και υλοποίηση της.

Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η προκήρυξη να ανακοινωθεί και εντός του Μάη, κάτι που επιθυμούν διακαώς και οι δήμοι της χώρας. Εξάλλου την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας καθώς πλησιάζει η έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν, ζητά και η ΚΕΔΕ.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων θα προσληφθούν για οκτώ μήνες, με πλήρη με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης θα διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.

Ωστόσο μένει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες από μια προκηρύξεις, προκειμένου να εφαρμοστεί μια διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων και να μην μένουν κενές θέσεις των ωφελούμενων για μεγάλο χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες των δήμων.

Στο φετινό κύκλο του Προγράμματος υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό ωφελουμένων, περίπου κατά 3,1%, σε σχέση με πέρυσι, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις.

Αίτημα των δήμων που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει γίνει αποδεκτό από το υπουργείο Εργασίας είναι να συμπεριληφθούν στους Επιβλέποντες Φορείς και οι Σύνδεσμοι των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι Ν.Π.Δ.Δ. αλλά και τα Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων.

Δείτε εδώ τις θέσεις στους δήμους.