Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και είναι η τέταρτη από τα επτά αδέλφια, έχοντας μεγαλώσει σε μια πολυμελή οικογένεια.

Μένει στην Πάτρα και παράλληλα με τα μαθήματα που κάνει, της αρέσει να φωτογραφίζει τοπία και εικόνες από αυτή την πόλη, αλλά και τους ανθρώπους της στην καθημερινότητά τους.

Η Ιουστίνα Τσοκονά που λατρεύει την φωτογραφική τέχνη, έστω και αν η αγάπη της γι' αυτή προέκυψε εντελώς αναπάντεχα. «Προσπαθούσα να αποτυπώσω όσο το δυνατόν πιο ζωντανές εικόνες και στιγμές της καθημερινότητάς μου. Έτσι, προέκυψε η αγάπη μου για την φωτογραφία» τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr.

Μια φωτογραφία για την Ιουστίνα έχει την δική της ψυχή και εκπέμπει πολλά συναισθήματα μέσα από αυτή. 

«Αυτό που θα ήθελα να καταφέρω και να πετύχω είναι να κάνω μέσα από τις φωτογραφίες μου φανερή την μαγεία που κρύβεται, μέσα σε κάθε στιγμή» τονίζει.

Κάτι που μέσα από την ζωή δεν είναι τόσο εύκολο σίγουρα να το πετύχεις. «Είμαστε όλοι απορροφημένοι και κουρασμένοι από τα προβλήματα και το άγχος που αντιμετωπίζουμε, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε να νιώσουμε την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας.

Σε κάθε μας βήμα, σε κάθε στιγμή, σε κάθε αναπνοή, η ζωή προσφέρει απλόχερα την αγάπη της και εμείς απλά πρέπει να την δεχτούμε».

Όλα αυτά της τα θυμίζει η φωτογραφία που μπήκε πλέον στην ζωή της.

Για αυτό και της αρέσει να φωτογραφίζει κυρίως τοπία, χωρίς όμως αυτό να είναι αποκλειστικό. «Υπάρχουν πολλές εικόνες μέσα από την καθημερινότητα που με συγκινούν και με εξιτάρουν, είτε υπάρχει σε αυτές το ανθρώπινο στοιχείο, είτε όχι» τονίζει.

Άλλωστε όταν είναι απόλυτα ήρεμος, γαλήνιος και αγγίζει την ευτυχία γίνεται και αυτός ένα με τη φύση, τα τοπία και την ομορφιά τους, θα προσθέταμε εμείς…