Στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου το θέμα του καταυλισμού των ρομά στο Ριγανάκαμπο, με τους κατοίκους να τονίζουν ότι κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί την καρδιά της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας που πλήττει την Εγλυκάδα, αλλά και το σύνολο των ανατολικών συνοικιών της Πάτρας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Τομέα μετά από συνεδρίαση που είχε προχώρησε στην εξής ανακοίνωση, διαπιστώνοντας ότι καμία από τις λύσεις που έχον προταθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά την νέα ενημερωτική συζήτηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγων του Ανατολικού Τομέα , που έγινε την Πέμπτη 19-4 -18 με εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων, όλοι πλέον στο Δήμο γνωρίζουν ότι τα σοβαρά προβλήματα στο Ριγανόκαμπο παραμένουν άλυτα, διότι:

1) Η παραχώρηση της έκτασης των 130 περίπου στρεμμάτων δεν έχει υπογραφεί με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί ένα χρόνο μετά η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάπλαση - ανάπτυξη με τη δημιουργία Υπερτοπικού Πάρκου.

2) Η μεταστέγαση και κοινωνική ένταξη των ρομά καθυστερεί με αποτέλεσμα την παραμονή τους σε απαράδεκτες, κατά γενική ομολογία, συνθήκες και την παραβατική συμπεριφορά με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες.

3) Η υλοποίηση της υπουργικής απόφασης PO64 ΦΕΚ 412/12-02-2018 και η αξιοποίηση των σχετικών δυνατοτήτων για την κοινωνική ένταξη με την ανάλογη χρηματοδότηση επίσης καθυστερεί.

Για τη λύση του σοβαρού προβλήματος σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που παρουσιάζει η εκ των πραγμάτων επιβαλλόμενη εφαρμογή της απόφασης διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας των Δημοτικών Παρατάξεων με τη Δημοτική Αρχή και για αυτό προτάθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναζήτηση τρόπων υλοποίησης της Υπουργικής απόφασης για την αντιμετώπιση προβλημάτων ευπαθών ομάδων - ρομά τη μεταστέγαση και κοινωνική ένταξη της πλέον υποβαθμισμένης ομάδας στο Ριγανόκαμπο και τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για το καλό της πόλης

Έχει γίνει γνωστό ότι ο κ. Δήμαρχος συμφώνησε με την πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται η ημερομηνία συζήτησης. Στο θέμα της παραχώρησης θα εξεταστεί η πρόταση μετάβασης διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας στην ΕΤΑΔ και προώθηση του σχετικού αιτήματος ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Σύλλογοι συνεχίζουν τον αγώνα και ελπίζουν ότι μέσα από τη συνεργασία όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και της Δημοτικής Αρχής, των φορέων της Πολιτείας μπορούν να υπάρξουν λύσεις για το συμφέρον της περιοχής και της πόλης».