Ο Σύλλογος ΚΕΤΧ για τη μεταφορά της 76 ΜΕ από τον Ριγανόκαμπο σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

"Λαμβάνοντας αφορμή σχετικές πληροφορίες που διακινούνται ανεπίσημα, με θέμα τη μεταφορά της 76 ΜΕ από τον Ριγανόκαμπο Πάτρας, όπου εδρεύει σήμερα, στο Μεσολόγγι, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα πιο κάτω:

  • Στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ Πάτρας υπάρχει υποδομή και δυνατότητες για τη μετακίνηση της 76 ΜΕ, χωρίς επιβάρυνση της μονάδας με επιπλέον λειτουργικά έξοδα, αλλά αντίθετα με την ενίσχυση του ρόλου του ΚΕΤΧ σαν πολυδύναμου στρατοπέδου της Δυτικής Ελλάδας (που παρέχει μάλιστα αυξημένες συνθήκες ασφαλείας), αφού σε αυτό έχουν μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια η Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας (ΣΥΔΕ) και η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πατρών (ΛΑΦΠ).
  • Αυτή η δυνατότητα στέγασης στο ΚΕΤΧ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός της προηγούμενης μεταφοράς της 76 ΜΕ σε αυτό το καλοκαίρι του 2011, κατόπιν γραπτής εντολής της ηγεσίας, που ακολούθησε σχετική μελέτη, για ένα χρονικό διάστημα και η οποία ανακλήθηκε στη συνέχεια για άγνωστους λόγους, κατά πληροφορίες κατόπιν προφορικής εντολής.
  • Επιπλέον, όπως φάνηκε από την πρόσφατη άσκηση επιστράτευσης, που έγινε το Νοέμβριο του 2017 στην Πάτρα, είναι άριστη η συνεργασία ΚΕΤΧ και 76 ΜΕ και μάλιστα κρίθηκε απαραίτητη η συνεισφορά του ΚΕΤΧ για την επιτυχή ολοκλήρωσή της.
  • Ταυτόχρονα, η μεταφορά της 76 ΜΕ στο Μεσολόγγι αντί για το ΚΕΤΧ δημιουργεί σοβαρό θέμα για το πολιτικό της προσωπικό, αφού θα αναγκαστούν να γίνουν «μετανάστες» μέσα στην ίδια τους τη χώρα.
  • Τέλος, πιστεύουμε ότι είναι παράλογο να κλείνει ένα στρατόπεδο 600-700 νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι και να μεταφέρεται εκεί μια μονάδα επιστράτευσης 40 ατόμων, διατηρώντας τα ίδια λειτουργικά έξοδα.

Για όλα αυτά ο Σύλλογός μας προτείνει, και πιστεύει ότι πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά, η μετακίνηση της 76 ΜΕ στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ στην Πάτρα, όπως άλλωστε έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και εγγράφως και προφορικά."