H Ομάδα για την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Βότση το πρωί της Τρίτης, καταστρέφοντας έγγραφα και υπολογιστές και πετώντας μπογιά στους τοίχους.

Το κείμενο με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη όπως αναρτήθηκε στο indymedia αναφέρει:

"Το πρωί της Τρίτης 24/4 πραγματοποιήσαμε μια προειδοποιητική παρέμβαση στο συγκεκριμένο γραφείο. Εισβάλαμε στο εσωτερικό του, καταστρέφοντας αρκετά έγγραφα και τους υπολογιστές, ενώ φεύγοντας πετάξαμε στο γραφείο κόκκινο χρώμα και τρικάκια. Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα πως οποιοσδήποτε είναι σύμμαχος των επιθέσεων του κράτους και των τραπεζιτών και συνεισφέρει έμπρακτα στην υλοποίηση των αντικοινωνικών σχεδίων τους, θα μας βρει απέναντι του. Επιδιώκουμε –και με αυτό τον τρόπο- να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στο ευρύτερο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αναδεικνύοντας παράλληλα και μια άλλη πρακτική αγώνα, ως οργανικό κομμάτι των πρακτικών που χρησιμοποιεί το κίνημα. Οι επιλογές που κάνει ο καθένας έχουν και κόστος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι καλοθελητές που ευελπιστούν να βγάλουν λεφτά από τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τωνεκμεταλλευόμενων ανθρώπων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τα τελευταία χρόνια, και με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, βρίσκεται σε εξέλιξη μια άγρια ταξική επίθεση ενάντια στους από τα κάτω αυτής της κοινωνίας. Οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η πλήρης αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, ο διαρκής εκβιασμός της ανεργίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ο αποκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων από στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά όπως η στέγαση, η παιδεία και η υγεία, η ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων, η προσπάθεια εμπορευματοποίησης του νερού και του ρεύματος, η επιβολή νέων φόρων, η καταστροφή και η λεηλασία του φυσικού κόσμου είναι μόνο μερικά παραδείγματα που συνθέτουν το σκηνικό της ολοκληρωτικής επίθεσης των κυρίαρχων στην κοινωνία και σε κάθε κοινωνικό-ταξικό κεκτημένο προϊδεάζοντας για το ακόμα πιο δυστοπικό μέλλον που μας περιμένει αν δεν αντισταθούμε, διεκδικώντας ότι μας ανήκει. Αν σας φόβισε η κρίση που να δείτε την “ανάπτυξη”.

Εδώ και μερικούς μήνες, μετά από την αδυναμία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να αποσπάσουν την κοινωνική συναίνεση για να υλοποιήσουν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, έχει νομθετηθεί η μέθοδος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Έτσι, η μάχη του κινήματος για την αποτροπή των πλειστηριασμών (η οποία θα δημιουργήσει ένα ανάχωμα απέναντι στην ευρύτερη κρατική-καπιταλιστική επίθεση σε κάθε ταξικό και κοινωνικό κεκτημένο) έχει μεταφερθεί πλέον και έξω από τα συμβολαιογραφικα γραφεία που αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αρκετοί αγωνιστές επιχειρούν με την παρουσία τους στα συμβολαιογραφεία να μπλοκάρουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στο κράτος ότι απέναντι σε κάθε προσπάθεια του να παρακάμψει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, αυτές θα ορθώνονται ξανά απέναντί του. Αυτές οι αντιστάσεις έρχονται διαρκώς αντιμέτωπες με την κατασταλτική μανία του κράτους. Από τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις αγωνιστών έξω από ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφεία, μέχρι τις διώξεις αγωνιστών με “ραβασάκια” από την αστυνομία, είναι ολοφάνερο ότι το κράτος επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται, διαχέοντας παράλληλα το φόβο στο κοινωνικό σύνολο που έχει κάθε λόγο να οργανωθεί και να αγωνιστεί απέναντι στις αντικοινωνικές μεθοδεύσεις των κυρίαρχων.

Στην Πάτρα, μέχρι πρότινος κανένα συμβολαιογραφείο δεν είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Το κοινωνικό κόστος να αναλάβει κανείς το ξεπούλημα των σπιτιών του κόσμου στις τράπεζες είναι ακόμα περισσότερο δυσβάσταχτο στις μικρές κοινωνίες, όπου όλοι έχουν όνομα και επώνυμο. Ειδικά σε μια πόλη που εδώ και αρκετά χρόνια μπλοκάρονται οι πλειστηριασμοί στο ειρηνοδικείο με εξαιρετική συνέπεια από ένα πλήθος αγωνιστών και κοινωνικών ομάδων.

Σε μια απονενοημένη κίνηση, όμως, το πρωί της Τετάρτης 18/4 ανακοινώθηκε πως το συμβολαιογραφικό γραφείο της Αθηνάς Ραβαζούλα, στην οδό Βότση 52, θα διεξάγει τους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από την περιοχή του Αγρινίου. Ύστερα από άμεση συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το γραφείο τελικά κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε.

Απέναντι στο φόβο, την υποταγή και την ηττοπάθεια να αντιτάξουμε την οργάνωση και το πείσμα του αγώνα μας. Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική επίθεση να ορθώσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε μέτωπο του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, συνδέοντας τες με το ευρύτερο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση. Απέναντι στην βία του κράτους και του κεφαλαίου να αντιτάξουμε την κοινωνική αυτοάμυνα, την ταξική αλληλεγγύη και αντεπίθεση. Να αναδείξουμε ότι σε κάθε σημείο που εκτυλίσσεται η επίθεση των κυρίαρχων, θα υπάρχει και αντίσταση. Να αναδείξουμε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση για την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος εκμετάλλευσης βρίσκεται και μεγαλώνει μέσα στους ίδιους μας τους αγώνες.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ!

Ομάδα για την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη"