Αρκετά καλά πηγαίνει ο σχολικός τουρισμός της Πάτρας, με δεκάδες σχολεία από πολλά μέρη της Ελλάδας να επιλέγουν την αχαϊκή πρωτεύουσα για την εκδρομή τους.

Είναι μία παράδοση που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια, μόνο που ειδικότερα φέτος τα σχολεία που έχουν έρθει στην Πάτρα, ίσως να είναι περισσότερα από ποτέ. Η παρουσία των σχολείων στην πόλη είναι εμφανής την τελευταία εβδομάδα σε διάφορα νεανικά στέκια της πόλης, ιδιαίτερα της νύχτες.

Σχολεία από τις Σέρρες, από την Έδεσσα, από τον Βόλο, από την Λάρισα, από τα Τρίκαλα, αλλά και από πόλεις της νοτίου Ελλάδος, κάνουν τις βόλτες τους στους δρόμους της Πάτρας, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία από τα σχολεία που έρχονται στην πόλη για την σχολική τους εκδρομή, αυτή την περίοδο έχει ξεπεράσει το 50% της πληρότητας τους.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας, Ηλίας Μεντζελόπουλος, μιλώντας για το θέμα στο patrasevents.gr τονίζει χαρακτηριστικά: «Τα σχολεία κατά παράδοση προτιμούν την πόλη για την σχολική τους εκδρομή. Είναι μία πόλη που συνδυάζει το εκπαιδευτικό με το ψυχαγωγικό μέρος μιας σχολικής εκδρομής, αφού βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και στην Επίδαυρο.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα κίνητρο για τα παιδιά και τους μαθητές για να επιλέξουν την σχολική τους εκδρομή στην Πάτρα».

Η φήμη της όμορφης φοιτητικής ζωής

Ρόλο φυσικά σε όλο αυτό παίζει η φήμη που έχει η Αχαϊκή πρωτεύουσα για την φοιτητική της ζωή αφού αρκετοί από τους μαθητές που έρχονται για την εκδρομή τους θέλουν να γίνουν αυριανοί φοιτητές στην πόλη, μπαίνοντας σε κάποια από τις σχολές του Πανεπιστημίου ή του ΑΤΕΙ της.

Ερχόμενοι έτσι εδώ παίρνουν μία πρώτη γεύση για τον στόχο που έχουν θέσει. Η ουσία, πάντως, είναι ότι αυτή την περίοδο, η Πάτρα με τους επισκέπτες - μαθητές, σε συνδυασμό με τους φοιτητές της, σφύζει από ζωή.