«Η αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να δημιουργήσει προϋποθέσεις αλλαγής του οικονομικού κλίματος αντανακλάται – μεταξύ όλων των άλλων- και στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα μπορούσε ν’ αποτελέσει την ατμομηχανή ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αχαΐας». Αυτό επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας στην Πάτρα με παραγωγούς απ’ την Δυτική Αχαΐα.
Στην κυρία Τραχήλη τέθηκε, εκ νέου, το ζήτημα των καθυστερήσεων στις καταβολές αποζημιώσεων καθώς και της συνεχιζόμενης αποψίλωσης του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος. «Η Νέα Δημοκρατία έχει ενσωματώσει στο κυβερνητικό της πρόγραμμα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα», είπε η κυρία Τραχήλη, παραπέμποντας και στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη «περί αξιοποίησης πόρων απ’ το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που σήμερα λιμνάζουν εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης».
Αυτό σημαίνει, είπε η κυρία Τραχήλη, ότι χρήματα που θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην βελτίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, παραμένουν σε αδράνεια, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Ξέρω καλά πόσο αγωνίζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αχαΐας ώστε ν’ ανταπεξέλθουν στις σημερινές προβληματικές συνθήκες. Αγώνας άνισος απ’ την στιγμή που η κυβέρνηση είναι, επί της ουσίας, απούσα και οι πολιτικές πραγματικής στήριξης ανύπαρκτες».