Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα μέλη της Πολυφωνικής Χορωδίας της Πάτρας, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», στην Ρήγα Φεραίου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της επετειακής συναυλίας για τα 35 χρόνια ζωής που κλείνει στις 28 Απριλίου η Πολυφωνική Χορωδία. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 20:00, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με υψηλούς προσκεκλημένους την διάσημη μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη και τον επίσης κορυφαίο στο είδος του τενόρο, Ζάχο Τερζάκη.

Η ψυχή της Πολυφωνικής Χορωδίας και καλλιτεχνικός της διευθυντής, ο μαέστρος Σταύρος Σολωμός, αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε αυτός ο οργανισμός, ένα απόγευμα του 1983, σε ένα νεοκλασικό της Παναχαϊκού.


patrasevents.gr - Συνέντευξη Τύπου Πολυφωνικής - 24-04-18

Πλέον η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας αποτελεί μια πολιτιστική και μουσική «κυψέλη» της χορωδιακής μουσικής, κάνοντας μέσα από τις συμμετοχές της σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ, το όνομα της αχαϊκής πρωτεύουσας γνωστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Πρόκειται για έναν διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό φορέα που έχει πάρει δεκάδες βραβεία όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην ζωή και που έχει αναγνωριστεί το έργο και η προσφορά του, αλλά και η μουσική του αξία.

«Όταν ξεκινούσαμε όλα ήταν στο μηδέν, δεν είχαμε τίποτα, το μοναδικό περιουσιακό στοιχεία του φορέα ήταν η υπογραφή του. Τίποτα άλλο» τόνισε μεταξύ άλλων ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας της Πάτρας, Σταύρος Σολωμός.  

Από την πλευρά του ο β' αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυφωνικής Χορωδίας, Γιώργος Σταματόπουλος και αυτός εμφανώς συγκινημένος μίλησε για ένα μικρό θαύμα που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

«Όταν ξεκινούσαμε δεν μπορούσα να φανταστώ τότε την εξέλιξη που θα έχει ως φορέας η Πολυφωνική» τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πάνελ μίλησαν επίσης ο α' αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Αρκαδιανός και η έφορος δημοσίων σχέσεων, Ελένη Μουζάκη.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή ο φορέας αποτελείται από 10 ξεχωριστές χορωδίες, με περισσότερα από 400 στελέχη και χορωδούς.

Υπάρχουν επίσης τμήματα εκμάθησης κλασικών σπουδών, αλλά και ελεύθερων μουσικών σπουδών, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σχεδόν κάθε εκδήλωση της Πολυφωνικής Χορωδίας είναι sold out από πλευράς κόσμου.

Σε ότι αφορά την επετειακή συναυλία θα παρουσιαστούν όλες οι χορωδίες και τα τμήματα της Πολυφωνικής, ενώ τους υψηλούς προσκεκλημένους του φορέα γι' αυτό το μοναδικό event θα συνοδεύσει στο πιάνο η σολίστ πιανίστα (και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια της Πολυφωνικής) Έφη Καββαδία - Ζέρβα.

Η επετειακή συναυλία της Πολυφωνικής, πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με την ευγενική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών.