Η αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου του Λαδόπουλου βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Πατρέων, σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στο Γραφείο Περιφερειάρχη, μετά από σημαντική προετοιμασία που έχει ήδη γίνει και από τις δύο πλευρές. Οι δύο πλευρές ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια μεγάλη κοινωνική ανάπλαση, τη δημιουργία ενός πολυδύναμου κέντρου (πολιτιστικού, κοινωνικού, διοικητικού).

“Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση από οικονομικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής άποψης, με μεγάλο όφελος για τους κατοίκους της Πάτρας, σε ένα εμβληματικό ακίνητο για την πόλη”, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξέφρασε τη βούληση να αξιοποιηθεί όλη η περιοχή με έργα κοινωνικά που θα αναβαθμίσουν τη νότια πλευρά της πόλης. Επίσης, θεωρεί ότι η λειτουργία του Διοικητηρίου της Περιφέρειας θα συμβάλει ουσιαστικά στη ζωντάνια της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα απόκτησης στέγης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, η οποία επιβαρύνεται με μεγάλο κόστος για μίσθωση κτιρίων, ενώ και η στέγαση των υπηρεσιών σε διαφορετικά ακίνητα δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες για τους πολίτες.


Το ακίνητο αποτελείται από συγκρότημα 13 κτιρίων, το εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 44,500 τ.μ., ενώ η συνολική έκταση του γεωτεμαχίου υπερβαίνει τα 48.000 τ.μ. Στις προτάσεις που προετοιμάζονται από τις δύο πλευρές συμπεριλαμβάνονται, εκτός από το Διοικητήριο της Περιφέρειας,  σχολείο, παιδικός σταθμός, εκθεσιακός χώρος, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι στάθμευσης, αναψυκτήρια κ.ά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συμφωνηθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς και η Διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου Δήμου Πατρέων  Ελένη Αλεξοπούλου. Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος  - βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα άρσης των ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.