Όσοι παρακολούθησαν τις πρώτες παραστάσεις του «Ρεφενέ» στο θέατρο «Αγορά» διασκέδασαν, αλλά συγκινήθηκαν εξίσου από την κωμωδία «LA NONA» ΤΟΥ R. COSSA.  Δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούστηκαν μεγαλόφωνα σχόλια και κρίσεις για τους ρόλους, μεσούσης της παράστασης (!) αφού το κοινό γρήγορα ταυτίστηκε (ή αντιτέθηκε) με ήρωες του έργου και τα παθήματα τους.

Σπάνια συμβαίνει κάτι παρόμοιο, να υπερβεί δηλαδή ο θεατής την «συμπεφωνημένη σιωπή» όσο παίζεται το δράμα και είναι ίσως μια απρόσμενη επιβράβευση των «ρεφενέδων» που διάλεξαν να ζωντανέψουν αυτό το κείμενο.

Στο τέλος κάθε παράστασης κανείς δεν θέλει να φύγει πριν συζητήσει έστω και για λίγο με τους ηθοποιούς την υπόθεση του έργου. Έτσι η σκηνή του θεάτρου «Αγορά» γεμίζει κάθε βράδυ από θεατές που περιμένουν υπομονετικά να μοιραστούν τα όποια ερωτηματικά αλλά και τα παραγόμενα συναισθήματα, με μέλη της ομάδας.

Το έργο καθρεφτίζει, αναμφισβήτητα με το δικό του τρόπο, όλα όσα συμβαίνουν στην οικογένεια μας τα τελευταία χρόνια. «Ποιος να καθρεφτιστεί…και τι είδωλο να δει…», αναφέρει ο ίδιος ο Cossa στη κορύφωση της κωμωδίας. Ο κόσμος γελά με την αχόρταγη Nona, την αιώνια εξουσία, που αλέθει όνειρα και καταβροχθίζει ελπίδες. Στην Αργεντινή του 1977 όλα αυτά, αλλά και στη Πάτρα του 2018. Κάποια ηλικιωμένη κυρία, από τους θεατές, απευθυνόμενη στον ηθοποιό που έπαιζε τον «πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη Τσίτσο», του είπε επικριτικά: -Εσύ και στη ζωή σου θα πρέπει να είσαι τεμπέλης!

Το έργο συνεχίζεται για 2 ακόμη εβδομάδες. Μην το χάσετε.


ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

ΝΟΝΑ Κατερίνα Λειβαδά

ΑΝΥΟΥΛΑ Ουρανία Αναστασοπούλου

ΜΑΡΙΑ  Ιωάννα Καραθανάση

ΤΣΙΤΣΟ Χρήστος Αβραντινής

ΜΑΡΤΑ Κων/να Σομαλακίδη

ΦΕΛΙΠΕ Ζωή Κοκολιού

ΚΑΡΜΕΛΟ Θεόδωρος Σίδερης

ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ Θεόδωρος Στεφανίδης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γιάννης Γεωργακάκης
ΜΟΥΣΙΚΗ Πέπη Γαλανοπούλου
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Ελένη Αγγελοπούλου
ΣΚΗΝΙΚΟ Θεόδωρος Στεφανίδης
ΕΝΤΥΠΑ Ουρανία Αναστασοπούλου, Πέπη Γαλανοπούλου,  Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Γιάννης Γεωργακάκης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Φώτης Παλαιολόγος, Ιωάννης Ανδριόπουλος
ΒΙΝΤΕΟ SUPER B, Γιώργος Κατσής, Νίκος Βάϊνος

Το έργο θα παιχτεί μέχρι 6 Μαΐου 2018.                                                                     

Παραστάσεις κάθε Πέμπτη, Παρασκευή Σάββατο (ώρα 21:15) & Κυριακή (20:30) Προπώληση α) στο θέατρο τις ημέρες των παραστάσεων (19:00-21:00)  β) Καθημερινά στα τηλέφωνα 2610-221429 & 6989651091 (10:00-14:30)