Η Ανυπότακτη Πολιτεία για τους πλειστηριασμούς αναφέρει τα εξής:

"O Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Κώστας Σπαρτινός, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Γνώμη της Πάτρας. Στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Σπαρτινός αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς. Μάλιστα ρωτήθηκε για την παρουσία των ΜΑΤ και την ανησυχία των πολιτών για την πιθανή απώλεια της κατοικίας τους.

Όχι, τον κ. Βουλευτή, δεν τον ενόχλησαν τα ΜΑΤ. Είπε ωστόσο, ότι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο όλοι όσοι κινητοποιούνται εναντίον των πλειστηριασμών. Ας θέσουμε όμως ορισμένα ερωτήματα στον κ. Βουλευτή.

Πρώτο ερώτημα: Γνωρίζει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες της μικρομεσαίας τάξης, καταστράφηκαν ολοσχερώς εξ αιτίας της κρίσης και των μνημονίων σας; Πόσο συμβάλλει αυτή η καταστροφή στην ανεργία, στην οικονομική αδυναμία, στην παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας;

Δεύτερο ερώτημα: Τολμάτε να νομοθετήσετε την προστασία της κατοικίας και της λαϊκής ιδιοκτησίας, ή είστε δέσμιοι των τραπεζιτών, των δανειστών και των funds; Τρίτο ερώτημα: Όταν το κράτος, γνωρίζει το περιουσιολόγιο, το εισόδημα, τις δυνατότητες κάθε φορολογουμένου, έχετε την απαίτηση, όσοι κινητοποιούνται να ξεχωρίζουν τους πλειστηριασμούς; Μήπως κρύβεστε πίσω από τους ελάχιστους που έχουν και δεν πληρώνουν, για να αρπάξετε την λαϊκή περιουσία; Μήπως αυτό είναι το δικό σας πολιτικό αδιέξοδο και ψάχνετε συνενόχους;

Μπορείτε να σκεφθείτε την σεισάχθεια στο χρέος, θηλιά στον λαιμό, των φτωχών νοικοκυριών; Φυσικά δεν μπορείτε! Δεν είναι ιδεολογική σας επιλογή, η ταύτιση σας είναι με τα μνημόνια και τα μεγάλα συμφέροντα. Την «προστασία» που ανακαλύψατε στον ξεδοντιασμένο Νόμο Κατσέλη φυσικά δεν μπορεί να την πιστέψει κανείς. Οι ρυθμίσεις και οι αποφάσεις του είναι για να πάρετε όλα τα ακίνητα σε λίγα χρόνια. Γιατί κανένας που παίρνει 580 Ευρώ, δεν μπορεί να πληρώνει δόση 650. Ακολουθείστε κύριε Βουλευτά τις επιλογές σας, ταυτιστείτε με κάθε αντιλαϊκή προοπτική, χτίστε τα άλλοθι σας. Αλλά αφήστε ήσυχους όσους ανησυχούν και πιστεύουν στους αγώνες."