Στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πρόβες για την φιλόδοξη καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Σταύρος Τσακίρης.

Η παράσταση θα αναφέρεται στην Λαμβδακιδών, σε μία σύνθεση από εφτά τραγωδίες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, που έχουν γραφτεί από τους τρεις μεγάλους τραγικούς, τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη. Το όνομα της παράστασης θα είναι «Οιδίπους, ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες».

Ο Σταυρός Τσακίρης, μιλώντας στο patrasevents.gr για το έργο που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τονίζει: «Πιστεύω ότι ο τίτλος του έργου τα λέει όλα, καθώς είναι αρκετά επεξηγηματικός για το μήνυμα της παράστασης και τον στόχο τους.

Είναι μία παράσταση που θα στηριχθεί σε σύνθεση τραγωδιών και που θα φιλοξενηθεί στις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα». Η παραγωγή ξεχωρίζει και για τα ονόματα των αξιόλογων ηθοποιών της που συμμετέχουν σε αυτή.

Στον ρόλο της Ιοκάστης θα είναι η Μαρία Κίτσου, στον ρόλο της Αντιγόνης η Λένα Δροσάκη, στον ρόλο του Ετεοκλή ο Γεράσιμος Γεννατάς, στον ρόλο του γέροντα Πολυνίκη ο Τάκης Χρυσικάκος, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παράσταση θα ανακοινωθούν και επίσημα μέσα στο επόμενο διάστημα από το ΔΗΠΕΘΕ.

Η παραγωγή είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη, πρόκειται ίσως για την σημαντικότερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από το ΔΗΠΕΘΕ και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει το καλοκαίρι στα θεατρικά δρώμενα της χώρας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, η παράσταση είναι προγραμματισμένη να παιχθεί σε περισσότερα από 21 φεστιβάλ το καλοκαίρι. Πρεμιέρα πάντως θα κάνει στις 18 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.