Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει: "Όπως έχει γίνει γνωστό με την με αριθμό 169/30.03.2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, διορίστηκε Προσωρινή Διοίκηση στο Ε.Κ.Π. με την εξουσιοδότηση αφού συγκροτηθεί σε σώμα να συγκαλέσει εντός προθεσμίας τριών μηνών, δηλαδή μέχρι την 30η Ιουνίου 2018, Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Ε.Κ.Π. προκειμένου να διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της τακτικής αιρετής διοίκησης και να διεκπεραιώνει στο διάστημα αυτό και μέχρι τις εκλογές τις επείγουσες και ανεπίδεκτες αναβολής υποθέσεις του Εργατικού Κέντρου.

Αφού έγινε γνωστό σε όλα τα μέλη της διορισθείσας Προσωρινής Διοίκησης το περιεχόμενο της απόφασης και αφού παρήλθε ο αναγκαίος χρόνος προετοιμασίας, η Προσωρινή Διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα την 18η Απριλίου 2018 και εξέλεξε το νέο Προεδρείο, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
 
Από τις διαδικασίες αυτές αποφάσισαν να απέχουν ορισμένα μέλη της, που κατείχαν τα αξιώματα στο προηγούμενη κατάσταση και επιχειρούν να ναρκοθετήσουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια επαναλειτουργίας του Ε.Κ.Π. Προσπαθούν με ψευδείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις να δημιουργήσουν σύγχυση στους εργαζόμενους, να ροκανίσουν τον ασφυκτικό χρόνο που έχει ταχθεί για την διενέργεια των αρχαιρεσιών. Φοβούνται το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια θα οδηγηθούμε σε ανοικτές, αδιάβλητες και ελεύθερες διαδικασίες, ότι το προγραμματιζόμενο Συνέδριο του Ε.Κ.Π. που θα μας οδηγήσει στις εκλογές, θα αντιπροσωπεύει την πραγματική δύναμη των μελών του. Τρομάζουν ότι θα ανατραπούν τα στεγανά και τα άβατα που επί χρόνια έκτιζαν και στήριζαν την επιβίωσή τους. Παρότι έχουν αντικατασταθεί στα αξιώματά τους, με την απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών, αρνούνται να τα παραδώσουν, θεωρώντας ιδιοκτησία και τσιφλίκι τους το Ε.Κ.Πάτρας.
 
Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και όλον τον Πατραϊκό Λαό, ότι αναλάβαμε την ευθύνη και θα υλοποιήσουμε την εντολή που μας δόθηκε, με ανοικτές διαδικασίες και με ενέργειες πάντα σύμφωνες με το καταστατικό και τον Νόμο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν την προσπάθειά μας και με την δράση και ενεργή συμμετοχή τους να οδηγηθούμε σε ένα ανοικτό συνέδριο των εργαζομένων, με πραγματικούς αντιπροσώπους και ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της δουλειάς και όχι σε συνέδριο νομιμοποίησης επαγγελματιών συνδικαλιστών. Ήδη η νέα Διοίκηση αποφάσισε την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης την 23 και 24 Ιουνίου 2018 μετά το πέρας της οποίας θα εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή.
Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, όλους τους φορείς της πόλης μας ότι το Ε.Κ.Πάτρας, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες, έχει σήμερα νόμιμα συγκροτημένη Διοίκηση, νόμιμα συγκροτημένο Προεδρείο και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Σπανό. Καλούμε για τελευταία φορά, το αντικατασταθέν Προεδρείο, να συμμορφωθεί με την νομιμότητα, να παραδώσει τον μηχανισμό, τα έγγραφα και το ταμείο, που παράνομα αποκρύβει και παρακρατεί. Άραγε τί φοβούνται και έχουν εξαφανιστεί ; Γιατί τρομάζει η διαφάνεια και η νομιμότηταq Το Ε.Κ.Πάτρας δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ελέγχεται από τα σωματεία και τους εργαζόμενους που θα βάλλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις".