Ένα 12χρονο αγόρι από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας έκλεψε την πιστωτική κάρτα των γονιών του, κορόιδεψε τη γιαγιά του για να του βγάλει διαβατήριο και πέταξε μόνος τους για το Μπαλί, μετά από καβγά με τους γονείς του.

Το αγόρι, με το ψευδώνυμο «Drew by A Current Affair» είχε λάβει σαφή εντολή από την μητέρα του πως δεν μπορεί να πάει στο Μπαλί, αλλά κατάφερε να κάνει κράτησε σε αεροπορικά εισιτήρια (αφότου έψαξε και βρήκε μια αεροπορική που επιτρέπει σε 12χρονα να ταξιδεύουν ασυνόδευτα), να κλείσει δωμάτιο ξενοδοχείου και να αναχωρήσει από την χώρα του ανεμπόδιστα.

Λέγοντας στην οικογένειά του πως πηγαίνει στο σχολείο του, πήγε με το σκούτερ του στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου ταξίδεψε μέχρι το αεροδρόμιο και χρησιμοποιώντας ένα τερματικό self service για check in, επιβιβάστηκε σε πτήση για το Περθ και από εκεί στην Ινδονησία, σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Τον σταμάτησαν μόνο μία φορά, στο αεροδρόμιο του Περθ, όταν το προσωπικό του ζήτησε την ταυτότητά του για να αποδείξει ότι ήταν πάνω από 12 ετών.

«Ζήτησαν απλώς την μαθητική μου ταυτότητα και το διαβατήριο για να δουν ότι είμαι πάνω από 12 ετών και ότι είμαι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή « A Current Affair». «Ήταν υπέροχο γιατί ήθελα να ζήσω μια περιπέτεια».

Φθάνοντας στο Μπαλί έκανε check-in στο ξενοδοχείο All Seasons, λέγοντας στο προσωπικό πως περιμένει την αδερφή του να φτάσει.


Το ξενοδοχείο All Seasons που έμεινε στο Μπαλί ο 12χρονος

Αφότου το σχολείο ανέφερε την απουσία του, η οικογένειά του προσπάθησε να ανακαλύψει πού ήταν. Ανακαλύπτοντας ότι ήταν στο Μπαλί, η μητέρα του, Έμμα, ταξίδεψε μέχρι εκεί για να τον πάρει. Σύμφωνα με την ίδια, είναι ένα από τα αγόρια που δεν του αρέσει να ακούει τη λέξη «όχι».