Μπαίνουμε στα τέλη του Απριλίου και ολοένα η ατμόσφαιρα γύρω από την Πάτρα, μυρίζει καλοκαίρι.

Την Κυριακή δεν ήταν λίγοι οι πατρινοί που αξιοποίησαν την αργία της ημέρας και έχοντας ως σύνοδο τους τον καλό καιρό και τον ζεστό ήλιο, άφησαν την πόλη και τράβηξαν προς θάλασσα μεριά.

Έτσι, τα μαγαζιά στα Βραχνείκα και στο Ρίο, γέμισαν από κόσμο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεγαν να απολαύσουν το καφέ τους και την μπύρα τους, δίπλα στην θάλασσα και στο κύμα.

Κάποιοι πιο τολμηροί ακόμα έβγαλαν το παντελόνι τους και έχοντας προνοήσει φορώντας το μαγιό τους, έκαναν ηλιοθεραπεία, ενώ ορισμένοι δεν δίστασαν να κάνουν και την βουτιά τους στην θάλασσα.


Η θερμοκρασία, άλλωστε, τις μεσημεριανές ώρες πλησίαζε τους 25 βαθμούς. Χαρακτηριστικό της μυρωδιάς καλοκαιριού στην Πάτρα είναι ότι τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, δεν είχαν τόσο κόσμο όσο άλλες φορές.

Αντίθετα, υπήρχε αρκετός κόσμος σε παραθαλάσσια έξω από την Πάτρα, ακόμα και απομακρυσμένα όπως στην Καλόγρια, στον Αλισσό, στον Λόγγο ή στα Σελιανίτικα. Οι περισσότεροι λοιπόν επέλεγαν την Κυριακή να την περάσουν προς θάλασσα μεριά για να μυρίσουν από ακόμα πιο κοντά τον ερχομό του καλοκαιριού.