Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Πάτρα η είδηση ότι οι δύο άνδρες που βρήκαν τραγικό θάνατο με την πτώση του αεροσκάφους, στο Σκάλωμα της Φωκίδας, ζουν και εργάζονται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο ένας είναι ο Τάσος Σταματάκης, απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας. Ο Τάσος Σταματάκης ζούσε στο Ρίο και ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Ο δεύτερος λέγεται Δημοσθένης Σεραφειμίδης και ήταν επιχειρηματίας, με σημαντική δραστηριότητα στον τομέα των ηλεκτρονικών, κάνοντας συχνά ταξίδια στο εξωτερικό αφού η εταιρία του είχε σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Είχε γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη, είχε σπουδάσει στην Πάτρα, ενώ η εταιρία του είχε έδρα στο Φαραί. Αγαπούσε και αυτός πολύ το αεροπλάνο και τις πτήσεις.

Η είδηση του θανάτου των δύο ανδρών που είχαν μια παθολογική σχέση με τα αεροπλάνα έχει σκορπίσει τον θρήνο στην Πάτρα, στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά στα μέλη των αερολεσχών του Αράξου, του Μεσολογγίου και της ευρύτερης χώρας.


Ο Τάσος Σταματάκης


Ο Δημοσθένης Σεραφειμίδης