Φωτογραφίες με τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν τη Μεγάλη Εβδομάδα σε εκκλησίες της Αττικής δημοσιοποίησαν αντιεξουσιαστές. Έγραψαν συνθήματα με απειλές τόσο κατά του Αμβρόσιου, όσο και κατά του ιερέα που κακοποιούσε σεξουαλικά τη θετή του κόρη.

«Αμβρόσιε ομοφοβικέ τα ράσα σου θα κάνουμε φλαμπέ».

Ήταν ένα από τα συνθήματα που έγραψαν σε 8 εκκλησίες της Αττικής αντιεξουσιαστές τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής, μίας ιερής ημέρας για την ορθοδοξία.

Στην ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, επισημαίνουν ότι αφορμή για τους βανδαλισμούς στάθηκαν τόσο η αθώωση του μητροπολίτη Αμβρόσιου για τις δηλώσεις του κατά των ομοφυλοφίλων όσο και η είδηση της αυτοκτονίας  νεαρής κοπέλας στην Κύπρο, θετής κόρης του πατρός Στυλιανού Σάββα, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά, φτάνοντάς την τελικά στην αυτοκτονία.

Στα συνθήματα εκτοξεύουν ευθείες απειλές.

Οι αντιεξουσιαστές βανδάλισαν εκκλησίες στο Θησείο, στην Κυψέλη, στην Ομόνοια, Πανεπιστήμιο και τα Πετράλωνα.

Όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους «αντίστοιχα γεγονότα συνέβαιναν ανέκαθεν, απλά αλλάζουν τα μέρη και τα ονόματα. Ο παπάς που βιάζει, η οικογένεια που κρατάει το στόμα της κλειστό ή και συμμετέχει στην κακοποίηση, η εκκλησία και η τοπική κοινωνία που συγκαλύπτουν το συμβάν και στηρίζουν το βιαστή».