Τη Δευτέρα 23 Απριλίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου βορείου Αιγαίου, του οποίου η μεταβατική έδρα συνεδριάζει στη Χίο, η δίκη των 35 μεταναστών οι οποίοι είχαν συλληφθεί στα επεισόδια στις 18 του περσινού Ιουλίου στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα το πρωί με πρωτόγνωρα για τη Χίο αστυνομικά μέτρα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας συνεπικουρούμενες από το λιμενικό είχαν αποκλείσει τον δρόμο έξω από το Πρωτοδικείο έχοντας σταθμεύσει μπροστά και πίσω από τα οχήματα της μεταγωγής των κατηγορουμένων.

Από τους 35 κατηγορούμενους το παρών έδωσαν οι 33, ενώ εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ δεν κατέστησε δυνατή η μεταγωγή των άλλων δυο στο νησί. Η απεργία ήταν και από τους λόγους απουσίας αρκετών μαρτύρων υπεράσπισης. Αυτή ήταν και η αιτία της διακοπής της δίκης για την Δευτέρα οπότε και αναμένεται να είναι παρόντες όλοι οι κατηγορούμενοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 35 κατηγορούνται για εμπρησμό, πρόκληση ταραχών, βλαβών σε αστυνομικούς και καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας, αντίσταση και διατάραξη της κοινής ειρήνης και άλλα αδικήματα.

Στο σύνολο τους οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι αρνούνται όλες τις κατηγορίες, ενώ υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε εμπρησμός, ώστε σε περίπτωση καταδίκης να αποφευχθεί αυτή να γίνει για πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.