Τα σοβαρά προβλήματα και η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Πάτρας τέθηκαν μεταξύ άλλων στην χθεσινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Χρήστου Λαμπρίδη με μέλη της Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), παρουσία του Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Ράπτη προκειμένου να καθοριστεί μια διαδικασία αξιολόγησης και επίλυσης θεμάτων που απασχολούν το κλάδο.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών κ. Κενανίδης Απόστολος καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος κ. Βιτσαράς Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Σακέλλης Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) κ. Αγγελόπουλος Παναγιώτης – Ιάσωνας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας Α.Ε. κ. Κοντοές Νίκος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. κ. Νταής Ανδρέας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας Πλοίαρχος Λ.Σ. Ρεΐζης Δρόσος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Λ.Σ. Μάζης Αντώνιος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα της λήψης ενισχυμένων μέτρων αστυνόμευσης των λιμενικών εγκαταστάσεων και την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις Λιμενικές Αρχές, δεδομένων και των προβλημάτων που επιφέρει το αυξημένο φαινόμενο της παράτυπης διακίνησης επιβατών. Επ΄ αυτού οι Πρόεδροι των Οργανισμών Λιμένων Πάτρας και Ηγουμενίτσας ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό μελλοντικών ενεργειών των Οργανισμών Λιμένων, τόσο σε έργα υποδομών, όσο και σε παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η ΟΦΑΕ έθεσε το θέμα της ασφάλειας των διακινούμενων φορτίων και των οδηγών και τις αρνητικές επιπτώσεις από τις προσπάθειές παράτυπης επιβίβασης επιβατών. Παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη πολλαπλών και αξιόπιστων ελέγχων, καθώς και ζητήματα που αφορούν την επιβολή και είσπραξη προστίμων επί βεβαιωμένων παραβάσεων.