Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη μέρα του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Πάτρα, με 19 παρουσιάσεις εργασιών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ενώ ταυτόχρονα λειτούργησαν εργαστήρια για Arduino μέσω Scratch.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου "στόχος του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι: Η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, η ενημέρωση και διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων και η επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή. Οι μαθητές κάθε σχολείου που συμμετέχει κάνουν μια σύντομη παρουσίαση της εργασίας τους στο ακροατήριο και επίδειξη του έργου τους στους επισκέπτες για ένα διάστημα 2-3 ωρών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γεώργιος Αφράτης, ο Πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ. Στρατής Γαλλόπουλος ο πρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας της Π.Ε.Κα.Π. κ. Θεόδωρος Κούβελας, οι οποίοι έκαναν σύντομο χαιρετισμό.


Τα παιδιά μας εξέπληξαν με τα επίκαιρα θέματα που ασχολήθηκαν και με τον άρτιο τρόπο παρουσίασής τους, δείγμα της επάρκειας γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχονται από τη Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση της περιοχής μας.

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Πάτρα ολοκληρώνεται με τις παρουσιάσεις της Παρασκευής 20/4/2018 από 09:00 μέχρι 13:30 και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στους χώρους του 3ου ΓΕΛ / 3ου ΕΠΑΛ Πατρών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 2 ή μέσω διαδικτύου.