Ο Θεόδωρος Τουλγαρίδης για την επιστολή του Γρηγόρη Αλεξόπουλου προς τον υπουργό κ. Βίτσα σε δήλωση του αναφέρει:

"Όλοι εμείς που στεκόμαστε καθημερινά αλληλέγγυοι στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ξεριζωμένων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη μας από την πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό. Όλοι εμείς που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών για να γίνει πράξη το δίκαιο αίτημά τους   να μπορέσουν να φύγουν άμεσα για τις χώρες προορισμού τους.

Διαβάζοντας την ανοικτή επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου προς τον υπουργό κ. Βίτσα δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε πως  απουσιάζει η παραμικρή αναφορά στους λόγους της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μαίνονται στην γειτονιά μας.  Ως μη γενόμενοι φαίνονται να είναι  οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στην Συρία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν μας προξενεί βέβαια έκπληξη η στάση του, αφού ο κ. Αλεξόπουλος είχε πρόσφατα κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt, όπου υπογραμμίστηκε η  «ανάγκη  να υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση από την Κυβέρνηση για την ασφαλή μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε κατάλληλες δομές εκτός Αχαΐας».

Καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες στις οποίες διαμένουν οι πρόσφυγες στα διάφορα «hot spots», ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ξεσπαθώνει και θεωρεί απαράδεκτη την παραμονή των προσφύγων σε κτίρια με προβλήματα στατικής επάρκειας κοντά στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ προτιμά να «μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας» να τους βλέπει δηλαδή να  ζουν σε σκηνές, χωρίς θέρμανση και τουαλέτες, αρκεί να βρίσκονται μακριά από την Περιφέρειά του.

Πρόσφατα, έγινα και προσωπικά μάρτυρας τι σημαίνει η πολιτική που υπερασπίζεται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στο μεταναστευτικό. Μετά και από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής καταφέραμε να απελευθερωθεί δεκάχρονο παιδί από τα κρατητήρια της Ασφάλειας. Το μοναδικό του «έγκλημα» ήταν ότι προσπάθησε να επανενωθεί με την οικογένειά του, που ζει στη Γαλλία.

Η Πάτρα είναι μια πόλη που ξέρει καλά από προσφυγιά. Ο πατραϊκός λαός και σήμερα, όπως και στο παρελθόν, θα δείξει για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη του."